Christmas tag -jouluhaaste

Joululahjojen paketointi

Terveisiä lentokentältä! Olimme molemmat vielä tänään töissä ja pian hyppäämme iltakoneeseen kohti Suomea. Aika viime hetkellä siis lähdemme joulunviettoon; tiedossa on rauhallinen joulu perheen kesken ja sen jälkeen viikko lomailua Suomessa. Bongasin ystäväni Charin blogista jouluhaasteen ja ajattelin heti, että tämä olisi täydellinen tapa kertoa hieman omasta joulustamme.

On joulun aika, mitä luet?

Todennäköisesti käyn läpi kaikki syksyn aikana vanhempieni luokse kertyneet sisustus- ja joululehdet. Äitini ei pääse ruokakaupasta pois ilman uusimpia sisustuslehtiä, joten uskon, ettö lukemista riittää!

Suosikkijoululeffa?

Ihan mikä vaan, mitä voin katsoa isäni kanssa! Meillä on tapana (eikä ainoastaan jouluna), jäädä iltaisin katsomaan elokuvaa muiden jo vetäydyttyä omiin oloihinsa. Yleensä päädymme katsomaan jotain sellaista elokuvaa, jonka olemme jo nähneet aikaisemminkin – Bond-leffoilla tai Bruce Willisin tähdittämillä elokuvilla ei voi ainakaan mennä pieleen!

Missä vietät mieluiten juhlapyhät?

Vietämme yleensä joka toisen joulun Ranskassa ja joka toisen Suomessa. Vaikka joulu Pariisissa onkin aina ihana ja romanttinen, ei ole epäilystäkään, ettenkö viettäisi joulua mieluiten vanhempieni luona Raumalla.

Lempijoululaulu?

Niin kuin aikaisemmin jo kerroinkin, kuuntelen mielelläni saksalaisia jouluradioita. Spotifyn joululistaltani taas löytyy Michael Bubléta ja Mariah Careyta.

Milloin avaatte lahjat?

Avaamme lahjat perheen kesken aina jouluaaton iltana. Mieheni lahjan kanssa odotamme kotiinpaluuta ja vaihdamme lahjat vasta Pariisissa.

Kultainen joulu

Osaatko nimetä kaikki joulupukin porot?

En taida tietää muita kuin Petteri Punakuonon?

Mitä joulun traditiota odotat eniten tänä vuonna?

Vaikka olenkin surullinen, ettei Virgin Islandsilla asusteleva pikkuveljeni ehtinyt jouluksi Suomeen, odotan eniten muun perheeni näkemistä. Ja varsin kiireisen syksyn jälkeen täytyy myöntää, että odotan myös lepoa ja rentoutumista. Parin viime viikon aikana minulle on kertynyt aika paljon univelkaa; tänään aamulla sängystä nouseminen tuntui lähes mahdottomalta, joten joululoma ei voisi tulla yhtään parempaan aikaan!

Oikea vai feikki joulukuusi?

Pidän enemmän oikean kuusen tunnelmasta, mutta joulureissujemme vuoksi olemme päätyneet hankkimaan omaan kotimme hyvin aidon oloisen tekokuusen, jonka voin koristella jo joulukuun alussa.

Kaikkien aikojen suosikkisi jouluherkuista?

Suosikkejani ovat erilaiset kalat, sekä porkkana-, peruna- ja lanttulaatikot.

Kultainen joulupaperi

Rehellisesti: onko lahjojen antaminen vai niiden saaminen parempaa?

Antaminen! Ostan lahjoja todella mielelläni ja olen varsin tyytyväinen, mitä olemme keksineet läheisillemme tänä vuonna. En siis malta odottaa, että pääsemme jakamaan lahjat.

Oudoin saamasi lahja?

Nyt juuri en taida muistaa yhtään outoa lahjaa…

Millainen lahjojen paketoija olet?

Olen todella visuaalinen ja rakastan lahjojen paketointia. Tänä vuonna käärin lahjat kultaisin ja valkoisin paperein, sidoin päälle valkoiset satiininauhat ja lisäsin tyyliin sopivat pakettikortit. Suomeen meneviä lahjoja en ole paketoinut etteivät ne menisi ruttuun matkalaukussa, joten odotettavissa on viime hetken paniikkipaketointia vanhempieni luona. Onnekseni myös äitini on aikamoinen paketointifanaatikko, joten hänellä on aina kaappi täynnä paketointitarpeita!

Miltä perinteinen joulupaitasi näyttää?

Niin kuin aiemmin kerroin, aion pukea illalliselle siistimmän asun ja iltaa varten olen pakannut rennon neulemekon. Varsinaista joulupaitaa minulla ei siis ole, vaikka mielestäni ne hellyyttäviä ovatkin!

Ihanin joulumuistosi lapsuudesta?

Meillä kävi vuodesta toiseen sama joulupukki ja olin aina todella otettu, sillä hän tunsi sisarukseni ja minut niin hyvin. Hän jopa muisti aina hevostenikin nimet!

Oletko koskaan tehnyt piparkakkutaloa?

Olen tehnyt ihan tavallisia piparkakkutaloja ja sen lisäksi minulta löytyy muotit muumipiparkakkutalon tekoon. Valitettavan harvoin vaan olen ehtinyt talonrakennuspuuhiin, vaikka nautinkin suunnattomasti tämänkaltaisesta näpertelystä.

Kaunis pakettikortti

Suosikkipuuhasi joululomalla?

Rentoutuminen, kävelyt kaupungilla, ystävien näkeminen… Suomessa ollessa jopa ruokakaupassa käynti on ihanaa!

On jouluaatto, mitä lasissasi on?

Meillä kotona on varmasti glögiä sitä haluaville, mutta itse kallistun kuitenkin useimmiten kuplivaan.

Jos voisit ostaa ainoastaan yhden lahjan tänä vuonna, kuka sen saisi?

Mieheni. Hänellä on ollut aivan uskomattoman raskas syksy ja on vaikea käsittää, miten hän jaksaa olla aina niin kiltti ja huolehtiva, vaikka hänen yöunensa ovat jääneet  viime aikoina todella lyhyiksi. Hän on tehnyt kovasti töita saavuttaakseen henkilökohtaiset tavoitteensa, mutta on siitä huolimatta aina valmis laittamaan muut etusijalle ja auttamaan heitä.

Tässä vastauksessa on vain yksi mutta… En ole hankkinut hänelle vielä mitään! Nimittäin ensin päätimme, että paras lahja toisillemme on se, että raivaamme kalentereihimme tilaa ja varaamme loman keväälle. Mutta haluaisin kuitenkin muistaa häntä myös jollain muulla, vaikkakin ihan pienellä tavalla. Joka tapauksessa vaihdamme lahjat vasta Pariisiin palattuamme ja onnekseni minulla on muutama idea mielessäni.

Mitkä värit tekevät joulusi?

Parina viime jouluna koristeemme ovat olleet kultaisia, mutta vihreaa kuusta en suostusi vaihtamaan pois!

Joululahjojen paketointi

Mistä jouluperinteistä et pidä tai mitkä skippaat vuosittain?

Meidän perheeseemme on vakiintuneet ihan omat perinteet, joten on vaikea miettiä, mistä en pitäisi… Kiireen ja stressin olen ainakin päättänyt skipata!

Oletko viettänyt joulua muualla, kuin kotimaassasi?

Kyllä vain. Vietämme joka toisen joulun Ranskassa ja joka toisen joulun Suomessa, mutta nuorempana olemme viettäneet myös ainakin yhden joulun Tukholmassa ja yhden olemme tainneet viettää rantalomaillen.

On jouluaterian aika, mitä lautasellasi on?

Suomessa savustettua kalaa, silliä ja joululaatikoita, Ranskassa ostereita ja muita mereneläviä, sekä jälkkäriksi jouluhalko.

Valkoiset vai värikkäät jouluvalot?

Valkoiset.

Kummasta pidät enemmän, jouluaatosta vai joulupäivästä?

Jouluaatosta. Tänä vuonna saavumme Suomeen hyvin myöhään aatonaattona, joten nyt on aivan erityisen ihanaa viettää aattoaamua perheeni kesken!

Tilaa Annan uutiskirje

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *