Koe joulu Pariisissa

Joulu Pariisissa

Pariisi on joulun aikaan tunnelmallinen paikka lyhyelle kaupunkilomalle. Kadut ovat täynnä jouluvaloja, putiikkien ikkunat somistettu juhlakauteen sopivaksi ja joka puolella tuntuu näkyvän ihmisiä jouluostoksilla. Minulta kyseltiin vinkkeja joulun kokemiseen Pariisissa ja aikaisempien vuosien tapaan kokosin tähän postaukseen parhaat vinkkini!

Suurten tavaratalojen jouluikkunat

Lähes jokainen pariisilainen haluaa nähdä Galeries Lafayetten ja Printempsin näyteikkunoiden joulusomistukset. Perinteiset jouluikkunat ovat vuosien saatossa ottaneet askeleen modernimpaan suuntaan ja tänä päivänä tavaratalot tekevätkin yhteistyötä tunnettujen muotitalojen kanssa luodakseen ikimuistoiset ikkunanäkymät joululahjashoppailijoille.

Tavaratalojen ikkunat ovat tämän vuoden osalta jo paljastettu ja eri merkkien kanssa yhteistyossa toteutetut ikkunat ovat varmasti niin aikuisten kuin lastenkin mieleen. Jouluikkunoiden lisäksi kannattaa piipahtaa myös Galeries Lafayetten sisällä ihailemassa suuren kupolin alla sijaitsevaa 25-metristä joulukuusta.

Pariisin joulu

Joulumarkkinat Pariisissa

Pariisissa on joulun aikaan useita markkinoita. Niistä tunnetuin lienee Champs-Élysees -kadun päässä sijaitseva markkina-alue, jonka molemmat puolet ovat täynnä joulukoristeita, paahdettuja manteleita, ranskalaisia crêpejä ja muuta jouluaiheista tavaraa myyviä kojuja. Joulurauhaa etsivän ei kuitenkaan kannata suunnata näille tupaten täynnä oleville markkinoille – itse aion napata mukaan perinteeksi muodostuneen churro-annoksen, mutta muuten tyydyn ihailemaan markkinavilskettä hieman kauempaa.
Turistin tielle saattavat myös osua Invalidesin, Montmartren tai Trocaderon joulumarkkinat, jotka ovat ensiksi mainittua hieman pienempiä, mutta myöskin väkimäärältään usein hieman rauhallisempia. Jos haluat suunnata pois turistimassoista, ota suunnaksi vaikkapa modernin La Défensen joulumarkkinat ja pidä huoli, että pääset maistamaan siellä raclettea.

Luistelua Grand Palaisissa

Yhden Pariisin upeimman rakennuksen, Grand Palaisin sisään rakennetaan taas tämän joulun ajaksi luistelukenttä. Kauniin lasikupolin alle tehty luistelukenttä on Ranskan suurin. Olen vinkannut tästä täällä blogissakin monta kertaa ja nyt tällä kertaa aion pitää huolen, että ehdimme itsekin luistelemaan! Grand Palaisin lisäksi luistelemaan pääsee myös Hôtel de Villellä, Trocaderolla ja Champs-Elysées:llä. Myös Eiffel-tornin ensimmäisestä kerroksesta löytyy taas tänä vuonna pieni luistelukenttä.

Mitä tehdä Pariisissa jouluna?

Illuminations des Champs

Maailman kauneimmaksi kutsutun kadun, Champs-Élysees:n jouluvalot sytytettiin 21. marraskuuta. Myös luksusputiikeista tunnetun Avenue Montaignen valot ovat näkemisen arvoiset!

 

Jouluinen karusellikyyti

Pariisin kaupunki tarjoaa joulukuun lopusta tammikuun alkuun asti ilmaisen karusellielämyksen kahdessäkymmenessä eri kaupunginosassa. Lasten kanssa Pariisin matkustavalle tämä onkin täydellinen tilaisuus; mikä olisikaan ihanampi muisto, kuin perinteinen karusellikyyti!

Joulumessu

Joulun tärkeintä sanomaa, Joulurauhaa pääsee kuuntelemaan useammassakin paikassa. Itse olen käynyt jouluisin avomieheni perheen kodin lähellä sijaitsevassa kappelissa, mutta jumalanpalvelukseen voi osallistua myös suuremmissa kirkoissa, kuten Madeleinella ja Sacre Coeurilla.

Talvi Pariisissa

Jouluillallinen

Jos haluat maistaa perinteisiä ranskalaisia jouluruokia ravintolassa, kannattaa menusta valita vaikkapa ostereita, foie grasta taikka chaponia. Makeista herkuista tunnetuin taitaa olla jouluhalko; niitä myydään lähes jokaisessa leipomossa. Me päädyimme viimeksi La Pâtisserie des Rêvesin jouluhalkoon ja se oli kyllä täydellinen päätös jouluaterialle!

P.S. Muutama vuosi sitten kokkailimme ranskalaisia jouluruokia myös kotonamme Saksassa, reseptit löytyvät Vaihtoehtoja suomalaisille jouluherkuille -postauksesta.

Muistattehan, että tapahtumien aikataulut ja -paikat voivat muuttua, joten tietojen paikkansapitävyys kannattaa tarkistaa vielä etukäteen netistä. Tapahtumien aikatauluja ja lisää infoa löytyy muun muassa Que faire à Paris– ja Pariisin kaupungin sivuilta.

Oikein ihanaa joulunodotusta!

Tilaa Annan uutiskirje

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kommentit

Olen aina haavellut, että joskus pääsisin käymään Pariisissa. Toivottavasti se haave joskus toteutuu. Rauhallista ja rentouttavaa joulua!

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *