Lomalta paluu -tuliaiset
Lomalta paluu -tuliaiset

Täällä Pariisissa on edelleen ollut varsin hiostava sää; kutoslinjan metro muistuttaa lähinnä saunaa ja ainoa hetki tuulettaa kotia on aamulla hieman ennen seitsemää – muina aikoina pidämme ikkunat visusti kiinni, jotta kuumuus ei tulisi sisälle asti. Taidammekin siis olla vähän hulluja, kun innostuimme tänään leipomispuuhiin; kuuma uuni kun ei varsinaisesti ainakaan helpota tukalaa oloa! Ensi viikolla sää taitaa kuitenkin taas muuttua, joten eiköhän näitä lämpimiä päiviä ja aurinkoa tule taas pian ikävä.

Sain juuri laitettua kakkuun niin kutsutun crumb layerin, joten sen kanssa aletaan olla jo aika loppusuoralla. Myöhemmin illalla teen vielä kuorrutuksen ja huomenna aamulla on vuorossa simppeli koristelu ja sitten kakku onkin jo valmis. Jos vain ehdin ottaa muutaman kuvan, niin laitan reseptin jakoon myös blogissa.

Taitaa muuten olla aika kansainvälinen tapa, että lomalta palatessa ja esimerkiksi syntymäpäivänä viedään työpaikalle tuliaisia tai muita herkkuja? Etenkin mieheni toimistolla on lähes joka aamu jotain syötävää – jos ei muuta, niin ainakin joku on käynyt nappaamassa leipomosta pussin pain au chocolateja. Itse vein heti Marokon matkamme jälkeen tuliaisina paketin paikallisia cornes de gazelle -leivoksia, mutta mieheni lentokentältä nappaama karkkipussi on odotellut eteisessämme jo pari viikkoa… Mutta koska innostuin tänään leipomaan, myöhäisten Marokon terveisten lisäksi mieheni kollegoilla on huomenna tiedossa kolmikerroksinen porkkanakakku aamukahvin seuraksi – eiköhän hän siis saa viivyttelynsä anteeksi!

Tilaa Annan uutiskirje

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *