Löytöjä Seinen varrelta
Löytöjä Seinen varrelta

Seine – maailman ainoa joki, joka kulkee kahden kirjahyllyn välissä. Näitä ihanan nostalgisia pikkukojuja Seinen rannassa kutsutaan bouquinisteiksi. Kirjoja, julisteita ja postimerkkejä sisältävien kojujen historia ulottuu aina 1600-luvulle saakka ja ne ovat listattu Unescon maailmanperinnekohteeksi. Yhteensä noin 900 vihreää bouquinistien kojua on levittäytynyt muutaman kilometrin matkalle Seinen molemmille puolille Ile Saint-Louisin jälkeen aina Louvrelle saakka. Näissä samoissa maisemissa niin Hemingway kuin Fitzgeraldkin ovat etsineet inspiraatiota!

Alunperin kojuista on löytynyt vain kirjoja, mutta nykyään monista löytyy myös vedoksia kirjojen ja lehtien sivuista, vanhoista kartoista, sekä Pariisia esittävistä kuvista. Itsekin olen löytänyt täältä kauniita muotikuvia, joita olen kehystänyt seinälle. Etenkin vanhojen Vogue-lehtien kannet, sekä vanhat filmivedokset Pariisin katukuvasta ovat olleet suosikkejani.

Suosittelen ehdottomasti siis piipahtamaan täällä ja tutustumaan bouquinistien aarteisiin!

 

Tilaa Annan uutiskirje

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kommentit

Kiitos tästä sympaattisesta postauksesta, sillä olin ihan unohtanut näiden ihanien kojujen olemassaolon. Pariisi on täynnä mielenkiintoisia paikkoja, joten jokaiselle reissulle riittää aina jotain uutta ja ihastelemisen arvoista 🙂

Maija

Niin ihana kuulla, että näistä vinkeistä on hyötyä! <3 Ehdottomasti siis niitä lisää!

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *