Marrakech-vinkit – Les Jardins de la Medina
Marrakech-vinkit – Les Jardins de la Medina

Marrakech vinkit - Jardins de la Medina hotelli

Matkustaessamme ensimmäinen kosketuksemme uuteen kaupunkiin on useimmiten paikka, jossa majoitumme. Omasta mielestäni oikean hotellin löytäminen on siis tärkeää, sillä se vaikuttaa kokonaisvaltaisesti lomamuistoihimme – hyvässä ja pahassa.

Pitkään nettiarvosteluja selailtuamme ja hotelleja vertailtuamme päätimme majoittua Jardins de la Medina -hotelliin. Haaveilin alunperin marokkolaisesta riadista appelsiinpuiden katveessa ja hotellin kuviin törmättyäni olimme jo valmiit varaamaan matkan. Tämä tunnelmallinen putiikkihotelli sijaitsi suoraan Marrakechin vanhassa kaupungissa, vain parinkymmenen minuutin kävelymatkan päässä soukista. Taksimatka soukkien ja hotellin välillä ei kestänyt montaakaan minuuttia ja se kustansi vain muutaman euron. Loistava sijainti siis meille, jotka halusimme tutustua Marrakechiin läpikotaisin!

Marrakech vinkkejä

Marrakech hotellit

Hotelliin saapuessamme meidät toivotettiin tervetulleeksi herkullisella minttuteellä ja marokkolaisilla cornes de gazelles – leivoksilla. Istahdimme hetkeksi patiolle kun laukkumme vietiin huoneeseemme – Pariisin häly oli helppo unohtaa ruusun terälehdillä täytetyn suihkulähteen ääntä kuunnellesa. Minttuteetä siemaillessamme eteemme tuotiin pieni puinen arkku, jonka neljästä eri huonetuoksusta saimme valita mieleisemme. Huoneemme tulisi nyt joka ilta tuoksumaan valitsemaltani tuoksulta, appelsiininkukilta.

Marrakech hotelliarvostelu

Ihanan, vihdoin perillä! Henkilökunta oli huomaavaisesti tuonut huoneesemme pullon viiniä, tuoreita hedelmiä ja lautasellisen paikallisia leivoksia. Lentokoneessa skipatun ruuan jälkeen pieni välipala olikin paikallaan! Olisin ollut heti valmis hyppäämään muhkeaan vuoteeseemme, mutta huoneen tutkimisemme oli vielä kesken. Marmorisesta, modernin marokkolaisesta kylpyhuoneesta löytyi hotellin omat spa-tuotteet ja sängyn päällä odotti olkikori pyyhkeineen – mukaan vain kirjat ja aurinkovoiteet niin olisimme valmiita uima-altaalle. Viimeiseksi avasimme parvekkeemme oven; heti oven takana oli sievä aamupalapöytä tuoleineen ja niiden takana sijaitsivat kapeat portaat. Ymmärsimme pian, että portaat johtivat toisessa kerroksessa sijaitsevalle kattoterassillemme, jossa meitä odotti kaksi aurinkotuolia aurinkovarjoineen, riippukeinu sekä ulkosuihku.

Marokko loma Loma Marrakechissa

Jardins de la Medina pool

Hotellistamme löytyi iloksemme myös yksi Marrakechin parhaista ravintoloista, jonka tunnelmallisella terassilla illallistimme pariinkiin otteeseen. Kyseessä on ehdottomasti kokemisen arvoinen ravintola, vaikka hotellissa ei majoittuisikaan.

Olisin kyllä mielelläni viettänyt vielä muutaman ylimääräisen päivän tuolla appelsiinpuiden ja palmujen kehystämän uima-altaamme ympärillä seuraillen puutarhassa asustelevien kilpikonnien rauhallista puuhastelua…

Jardins de la Medina Marrakech

Tilaa Annan uutiskirje

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *