Merellä
Merellä

Tunnustan jo ehdottaneeni miehelleni, että jättäisimme sunnuntain paluulentomme käyttämättä ja pitäisimme vielä toisen viikon lomaa. Huomaan nimittäin jo nyt, että yksi viikko ei millään riitä palautumiseen. Toisaalta haluaisin mennä ja tehdä mahdollisimman paljon, toisaalta voisin maata koko viikon sängyssä. Niinpä päädyinkin ottamaan tänään aamulla päiväunet veneen keulassa suunnatessamme vanhempieni pursiseuran mökille… Avomerellä aallokossa töyssytti jonkin verran ja taivaskin oli harmaa, mutta määränpäähämme päästessämme aurinko pilkahti pilvien takaa.

Olen henkeen ja vereen meri-ihmisiä ja oli ihana päästä nauttimaan meri-ilmasta. Saarelle päästessämme istuskelimme laiturilla, nautimme auringosta ja hengittelimme raikasta meri-ilmaa. Mieheni tokaisi, että tällaista sen Suomen kesän kuuluukin olla ja nyökyttelin perässä; tämä on juuri se kuva, joka piirtyy mieleeni Suomea ajatellessani.

Kävin jo muuten kaupassa hakemassa kotiinviemisiksi ja tuliaisiksi näkkkäriä, lakkahilloa, salmiakkia ja Jenkki-purkkaa. Välillä minulta kysytään, mitä ulkomaille kannattaisi viedä tuliaisiksi Suomesta ja yksi omista suosikeistani on juuri lakkahillo. Lakka on ulkomailla eksoottinen ja usein tuntematonkin marja, se vie mielen Suomen puhtaisiin metsiin ja kukapa ei pitäisi herkullisesta lakkahillosta! Lähtöpäivänä käyn vielä hakemassa vähän ruisleipää, sillä minulla taitaa olla menossa ruisleipäkausi – olen nimittäin syönyt ruisleipää joka päivä täällä ollessamme!

 

Tilaa Annan uutiskirje

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *