Food: Grilliruoka 29.7.2013

Grillausta hiekkarannalla Part 2

Teksti: inspirations

Hiekkaranta, auringonlasku, punaviini, oma perhe ja grillin tuoksu. Tällaisen hetken ei tahtoisi loppuvan. Edelliseen postaukseen tuli jo iso kuvaryöppy lisukkena olevista kasviksista ja pekoninyyteistä.

Ihan ensin mies kävi sivelemässä grillin kunnolla öljyllä, kun olin saanut valmistelut tehtyä. Sekä porsaan ulko- ja sisäfile sopivat hyvin grillattavaksi. Ensin leikkaan lihan n. 1,5 cm paksuiksi pihveiksi. Sitten nuijin pihvit lihanuijalla tai nyrkillä ja lopuksi hieron niihin marinadin.




Paras grillimarinadini possulle:
oliiviöljyä
punaviinietikkaa (aika vähän)
myllystä pippuria, merisuolaa sekä hieman jotain ydympää, kuten chiliä
sinappia
sitruunaa
hieman hunajaa
valkospulia pikkuriikkisinä paloina
sekoittele vauhdikkaasti vaikka haarukalla ja maistele!

Hieron marinadin kunnolla pihvien molemmille puolille ja lisään vielä mausteita. Mies vielä lisää marinadia grillatessa. Kun hyvin öljytyllä ja tarpeeksi kuumalla grillillä pitää pihvejä paikallaan, saaniihin hauskat raidat tai asennon vaihtamisen jälkeen ruudut – eli ravintolan ”myyntipuolen”.


Päivän namnam -annos


Grilliruokaa, max 30 g hh/annos (lisukkeet edellisessä postauksessa):
Vapaasti tomaatin puolikkaita,
kesäkurkkua ja
valkospuleita
Puolikas maissi
Lihaa