Food: Alkuruoat

Veneellä samppanja-illalliselle

11.8.2013 Teksti: inspirations

Hauska tekstivieti kilahti puhelimeeni: ”Virallinen kutsu: saunasaaressa samppanjaillallinen saunomisineen ja paljuineen perjantaina vaikka klo 18 alkaen.” Siitä sai alkunsa hauska ja pitkään kestänyt illan vietto. Onneksi merellä oli kesäyönä tarpeeksi valoa omaan saareen palaamiseen yömyöhällä. 
Isäntäperhe asuu Brysselissä ja tämänkin illan samppanjat oli tuotu suoraan Champagnesta valmistajien tiloilta. Champagne on yksi minunin listani kiinnostavista matkaohteista. Alueella järjestetään esittely- ja maistelukierroksia ja tottakai tuliaisia kannattaa ostaa mukaan.
Iltaa varten pakattiin mukaan grillattabaa, pyyhkeet saunomiseen ja paljuiluun ja lämmintä vaatetta. Tässä jo koiruuden kanssa odoteltiin isäntää laiturilla. 

Ilta oli rentouttava ja hauska. Oli kiva päästä vielä viettämään koko ilta yhdessä ennen sukulaisperheen maailmalle lähtöä. Emäntä oli tehnyt herkulliset ja saariolosuhteisiin sopivan helppoja  cocktail-leipäsiä alkupaloiksi tervetuliaissamppanjoisen kanssa nautittavaksi:


Vähähiilariset alkupalat, max 30 g hh/annos:

Rapu-coctailleivät:
Väinämöisen palttoonnappeja
1 purkki ravunpyrstöjä tilliliemessä sekoitettuna (Stickmann Gourmet, kuvassa)
2 dl creme fraicheen
päällä tuoretta tilliä

oliiveja

Maksapasteija-cocktailleivät:
Väinämöisen palttoonnappeja
1 purkki valmista maksapasteijaa (esim. Snellman)
sekoitettuna kermalla löysäksi tahnaksi
päällä tuoretta ruohosipulisilppua