Food: Kana

Kirppispäivänä kanasalaattia

13.8.2013 Teksti: inspirations
Matkalla tyttären kanssa Hietsun kirppikselle. Tykkään kierrellä kirpputoreja ja tehdä löytöjä. Koko idea on aivan huippu; pääsee penkoilemaan ihania vaatteita ja esineitä, jotka joku on jo kertaalleen valinnut ja hyväksi todennut. Yleensä löydän jonkun myyjän, jolla on aika samanlainen maku kuin itselläni ja jonka pöydästä löydän kaikkea kivaa. Löydöistä tulee myös hyvä mieli; ihanaa päästä tarjoamaan uusi koti jonkun toisen hylkäämille jutuille ja kierrättää edes vähän tavaraa, jota on jo kaikkialla liikaa. Waltsun kirppari oli suosikkimme – ja kesäisin Hietsu. Tuo Everydaydesignin kärryni herättää muuten aina kiinnostusta. Se on kevyt työntää ja taittuu auton perään. 
Lisäksi löydän kirppikseltä aina juuri meneillään olevan kauden vaatteita. Esim. juuri nyt, kun kesä on minusta vielä huipussaan, alkaa kaupat täyttyä jo syksystä. Halusin loppukesäksi vieä kesämekkoja ja niitähän löytyi. Päälle pääsi heti tämä kirkkaan limen värinen lyhyt trikoomekko.
Pikaiseksi lounaaksi syntyi kanasalaatti. Minulle ja tyttärelle vähähiilarisena ja pojan annokseen lisäsin vieä paistetut perunat parmesaaniraasteella. Vastaanotto oli hyvä 😀

Aika väsyneen näköinen ilme eilisen synttäijuhlinnan jälkeen. Koiruuskin heräsi päikkäreiltä ja hoippuu tastalla, kun ruuan tuoksu saapuu takapihalle. 


Kanasalaatti, max 30 g hh/annos:

Tuoreat vihannekset:
Salaattia, paprikaa, kurkkua, tomaattia
1 Avokado/annos
Yrttejä
0,5 dl raejuustoa/annos
Kalamata-oliiveja
Muutama saksanpähkinä/annos

Suikaleiksi leikattuja, oliiviöljyssä ja voissa paistettuja kanapaloja
Maustettuna myllystä jauhetulla musta- ja chilipippurilla ja merisuolalla

Oliiviöljyä
Punaviinietikkaa
Pestoa 1 tk/annos