Food: Aamiaiset

Viimeisiä meripulahduksia

18.8.2013 Teksti: inspirations

Alkaa olla viimeisiä hetkiä tähän touhuun tänä kesänä. Nautitaan siis niistä. Aika raikas aloitus, varsinkin kun edellisiltana on mennyt tavallista myöhempään. Merivesi on ulkona ollut aikas kylmää koko kesän ja pulahdus todellakin virkistää ja nollaa pään. Oikeastaan sama vaikutus kuin talviuinnilla, jota harrastettiin urheasti pari vuotta sitten Marjaniemen rannassa. Pulahduksen jälkeen olo on kuin isommankin urheilusuorituksen jälkeen. Tästä onkin hyvä aloittaa päivä.
Rantakalliolla jatkettiin aamiaisella. Voisko tätä kesäsaaren valoa varastoida ja käyttää sitten marraskuun aamuina kaupungissa? 
Aika tuttu oli aamiaisannos taas. Melkein koko kesän aamut olen mennyt luonnon-/turkki-/ yms. jogurtilla ja hedelmillä/marjoilla + yrteillä. Tykkään saada hiilarit aamulla raikkaista hedelmistä, mutta lisätä proteiinia vaikka jogurtista. Tulee hyvä olo ja pitää nälän pois lounaaseen asti, kun protsku hidastaa ja tasoittaa hedelmien nopeiden hiilihydraattien imeytymistä. Vähähiilarinen aamupala, max 30 g hh/annos:
Hunajameloonia
Luonnonjogurttia (ei rasvatonta)
Steviaa
Mintun lehtiä