mind: Oma elämä

Blogi 1 kk, ajatuksia bloggaamisesta

21.8.2013 Teksti: inspirations

Huomasin tuosta blogohistoriasta, että blogini täyttää tänään yhden kuukauden. Sopiva hetki pysähtyä mutustelemaan tilannetta ja ajatuksia bloggaaminsesta.

Kuvia on tullut ladattua tänne tosi paljon. Valokuvaaminen on suuri osa minua. Työskentelin ennen nykyistä antoisaa ammattiani yli 10 vuotta mainoskuvauksen parissa. Kuvasin, järjestin kuvauksia ja työllistin suuren joukon kuvaajia. Vielä nykyäänkin tuntuu usein siltä, että näen maailman ympärilläni kuvina. Nautin siitä ja kuvaan kaikkea kaunista ja kiinnostavaa ympärilläni (anteeksi ystävät!). Rakastan värejä. Tallennan ja arkistoin kuvia. Nyt kun en tee sitä työssäni, antaa bloggaaminen kuvatarinoiden rakentamiselle ja kuvien säilömiselle kivan ja luontevan kanavan. Pääsen myös helposti vilkaisemaan taaksepäin menneisyyteen muuten nopeasti unohtuvia hetkiä.

Blogini punainen lanka on ollut kuvitettu ruokapäiväkirja tai oikeastaan vinkkivarasto helpoille ja hyville vähähiilarisille annoksille, josta kirjoitin jo ensimmäisessä postauksessa. Aloitin vähähiilarisen syömisen vuosia sitten ja olisin ollut tosi tyytyväinen, jos olisin päässyt selaamaan helppoja vihjeitä lapsiperheen arkeen sopiviin annoksin jonkun toisen tekemästä blogista. Silloin minulla kesti useamman kuukauden opiskella asiaa kunnolla, eikä siitä yleisemmin juurikaan tiedetty. Täällä on jo alkanutkin käydä aikamoinen vilske. Toivottavasti siellä lukijoissa jotkut saavat oikeasti hyvän mielen taltioimistani annoksista. Otan myös mielelläni vastaan kommentteja tai vinkkejä aiheesta.

Huomaan, etten kuitenkaan halua postata tänne vain ruokajuttuja ja -kuvia. Perhe, meri, saaristo, matkustaminen ja koti ovat isoja asioita sydämessäni ja ruokailu on vain yksi osa elämää ja hyvinvointia. Se näkyy blogissakin.  Esim. luonto, ympäröivä paikka, asut ja korutkin kuvaavat hyvin kyseisestä hetkeä ja niihinkin on usein hauska palata jälkeenpäin. Kuvaamisen lisäksi blogin kirjoittaminenkin on minulle ajatusten kiinnittämistä kauniisiin ja kivoihin juttuihin eli rentouttavaa ja melkein terapeuttista.

Tähän mennessä bloggaaminen on tuonut minulle hyvää mieltä ja kivan kanavan taltioida ruokavinkkejä ja fiiliksiä eli blogini jatkuu ainakin niin kauan kuin siitä näin paljon tykkään ja saan hyvää vastapainoa arjen haasteille. Onnea siis kuukauden ikäiselle blogille ja tervetuloa lukijoille mukaan!!