Food: Kala 21.8.2013

Pihan uusi ilme

Teksti: inspirations
En suostu vielä syksyn aloittamiseen. Minusta elokuussa kesä jatkuu täysillä. Loman aikana kodin pihan kukat ovat yleensä väsähtäneet ja vaihdan ne näihin aikoihin aina uusiin. Nyt minulla oli selvästi liila moodi päällä ja toin terassin ruukkuihin, pöydille ja kukkapenkkiin violetin ja pinkin saävyiset kukat. Tykkään kovasti ja syvät värit sopivat hyvin tähän kauteen. 

Kotikalastajani tuli saaresta ja sain taas mieluisan tuliaisen, aamulla merestä nostettuja ahvenia valmiiksi rantakivillä perattuina ja fileroituina. Namskis. Haloo – mikä ilme kuvassa??

Valmistin ne aika samalla lailla kuin saaressakin. Ohje löytyy täältä. Paistoaika vain on pidempi kuin kaasulla. 

Taas selkeitä makuja mahdollisimman tuoreesti; seuraksi lisukesalaattia, tuoretta tilliä ja sitruunaa. Kastikkeeksi tein helpon kermaviilikastikkeen, jota voi käyttää myös dipiksi vihanneksille tai soveltaa lisäämällä erilaisia yrttejä ja valkosipulia myös lihalle.

Mies ja koiruus nukahtivat omenapuun alle saaresta palattuaan. Kiitos tuliaisista!


Kalafileet, tuoresalaatti ja kermaviilikastike, max 30 g hh/annos
Kermaviilikastike:
1 prk kermaviiliä
2 tl sinappia
sitruunaa
1 tl hunajaa
suolaa ja pippuria myllystä
tilliä
Maista ja lisää aineita tarpeen mukaan