Food: Liha

Saariruokaa pojan kanssa

25.8.2013 Teksti: inspirations
Jossain vaiheessa muuttui ylelliseksi saada koko perhe saareen. Poika sai ajokortin tänä kesänä ja pääsee nyt vapaasti itsekin liikkumaan treeneihin ja omiin menoihinsa. Mutta nyt saan viettää hetken kahden kesken mun mukavan ja söötin poikani kanssa : D Päätinkin tehdä ruuaksi perinteisen mökkiateriamme. Yleensä tätä tehdään sateella, mutta nyt pääsin viettämään pojan kanssa yhteisen hetken mökissä kokkaillessani välillä auringolta suojassa. 
Ensin pilkotaan pieni kokonainen kaali. Paistetaan pannulla oliiviöljyssä ja voissa sipulia, valkosipulia ja jauhelihaa. Täällä on niin pienet pannut näin suurelle annokselle, että paistoin sipulit omassa pannussaan ja yhdistin aineet. Mausteiksi myllystä suolaa ja pippuria. Mökin kaasuhellalla jauheliha ruskistuu hetkessä.

Sekaan pari porkkanaa juustohöylällä siivutettuina. Kaikki mahdolliset kasvikset käyvät tähän, esim. paprika ja herneet. Sekaan purkki Mutti-tomaattisosetta, joka on minusta valmissoseista parhaan makuinen. Maustetaan yrttimausteilla ja chilillä. Chiliä käytän tässä ruuassa aina aina ja meillä tätä kutsutaankin chili-padaksi. Chilin voi tietenkin jättää poiskin. 
Annetaan hautua hetki. Valmistuu muutamassa minuutissa. Lisätään pinnalle yrttejä tai sipulinvarsia. 

Tosi kiva ja helppo ruoka, joka on lähes hiilariton. Korvaa hyvin vaikka jauheliha+makarooniruuat. 
Ulos syömään ja sitten vielä sunnuntain päivälevolle pehmeälle tyynylle kirjan kanssa. 

Chilinen kaalipata, max 30 g hh/annos:

Oliiviöljyä, voita
2 reilua sipulia
3 valkosipulin kynttä terävällä veitsellä pienittyinä
Pieni kokonainen kaali
Reilusti (esim. 700 g) jauhelihaa
2 porkkanaa ja muita kasviksia maun mukaan
Muutama sipulinvarsi
1 prk Mutti-tomaattimurskaa
Pippuria ja merisuolaa myllystä
Chiliä, maista sopiva vahvuus
Mitä tahansa yrttejö tai yrttimausteita