Food: Salaatit 29.8.2013

Kuuntelevat tomaatit

Teksti: inspirations

Olen aika vihreä kasvihuoneviljelijä. Tämä on ensimmäinen kesä minulle ja olen jo aivan myyty touhuun. On ollut niin palkitsevaa seurata siementen itämistä, taimien kasvamista ja viimein pienten, vihreiden tomaattien ilmestymistä ja muuttumista punaisiksi. Tosin aloitin siementen idättämisen aika myöhään ja siksi satokin on hieman myöhässä (kai?). Mutta kaikkea hyvää kannattaa odottaa. Teen kasvihuoneesta vielä oman postauksen ja tulossa on ainakin hyviä vähähiilarisia tomaattireseptejä. Jos kaikki menee niin kuin pitäisi, on kasvihuone pian pullollaan punaisia tomaatteja ja paprikota. Kurkkuja on jo aika kivasti tullutkin.
Koko kasvihuoneinnostus meillä sai lopullisen sysäyksen tomaateista. Minusta kotimaisista tomaateista on tullut niin mauttomia, paitsi ihan keskikesällä. Poika on alkanut sanoa, että niistä tulee allergiaakin. Sitten luin HS-jutun, että nykyään kaikki kaupan tomaatit on jalostettu ja ihan erilaisia kuin itse viljellyt. Kaupan tomaateista on tehty kauniita ja tasaisen punaisia, mutta samalla maku ja vitamiinit ovat kärsineet rajusti. Ja kun itse muistelee vaikka Kreikan fetasalaattien tomaatteja niin eihän meidän kaupan tomaatit ole ikinä niin hyviä. Näistä kuvan palleroista sai jo hyvää esimakua, herkullisia olivat.