Food: Hedelmät

Omppuja ja palmun siemeniä

2.9.2013 Teksti: inspirations
Mariposa-kaulakoru on ihanasta Moral -verkkokaupasta. Mariposa tarkoittaa perhosta. Korussa on yhdistetty eri lajisia ja muotoisia palmun siemeniä. Moralin korujen värjäykset ovat kasvipohjaisia ja kiinnityssysteemit luonnonmukaisia. Moralin ihana Johanna teettää kaikki korut ekologisena käsityönä luonnon omista paikallisista materiaaleista tuntemillaan henkilöillä Latinalaisessa Amerikassa. Yleinen materiaali on mm. Tagua-palmun siemen, joka on niin kovaa, että sitä kutsutaan kasvikunnan 
norsunluuksi ja tietysti jokainen siemen on aina yksilöllinen. Moralin tuotoista osa ohjataan myös mm. Kolumbian vähäosaisten lasten taideterapiatoimintaan. 

Minusta tuollaiset pienet, persoonalliset ja toimintatavoiltaan arvostettavat verkkokaupat ovat ihan huippuja ja ehdottomasti tukemisen arvoisia. Siksi olenkin tilannut sekä itselleni että lahjoiksi ja urityslahjoiksi Moralin koruja – ja tietysti koska ne ovat kauniita ja aina yksilöllisiä.

Raikkaista oman puun ompuista, aidosta vaniljasta luonnonjogurtissa ja mintusta syntyy omenapiirakkamainen makuyhdistelmä.


Vähähiilarinen omenavälipala, max 30 g hh/annos:

Luonnonjogurttia
Stevlaa
Vaniljatangosta siemeniä
3 pientä omppua
Mintunlehtiä revittynä