Food: Hedelmät

Vähähiilarinen lohitartar ja tuoreita luumuja

3.9.2013 Teksti: inspirations
Suojaisassa pihassa auringon lämmöstä  pääsee vielä nauttimaan kuin kesällä. Lueskelin keskipäivän vapaana hetkenä hyvää kirjaa, lakkasin kynsiä edelleen kesäisen oransseiksi ja mietin juuri, miten pitkä on kesäkausi ollut. Toin ensimmäiset kesäkukat pihaan jo huhti-toukokuun vaihteessa. Samalla naapuri huikkasi aidan takaa ja ojensi kupillisen juuri puusta poimimiaan luumuja. Nehän olivat kuin karkkeja. Pienistä yllätyksistä tulee usein pitkäksi ajaksi hyvä mieli. 

Tein lohesta helpon ja vähähiilarisen tartarin. Leikkasin saksilla pieniksi kylmäsavustettua lohta ja nypin pienet ruodot pois. Sekoitin lohen ja reilusti tillisilppua Creme Fraiche-purkkillisen kanssa ja puristin tahnaan sitruunaa ja myllystä pippuria. Lusikoin lohitahnan mukeihin ja laitoin jääkaappiin tunniksi jähmettymään. Sitten nostin varovasti kakun muotoiset keot ja käänsi lautasille salaattipedille. Jälkkäriksi luumuja.

Vähähiilihydraattinen lohitartar, max 30 g hh/annos
1 prk Crene Fraichea
200 g kylmäsavustettua lohta
reilusti tilliä
sitruunaa, pippuria
Tarjoillaan salaatin kanssa ja jos hiilareita ei halua rajoittaa, alle pala ruisleipääja valkosipulivoita.