Food: Grilliruoka

Yhdessä grillausta

4.9.2013 Teksti: inspirations
Grillaaminen on hauskaa aina eikä se tosiaan ole ainoastaan kesälaji. Kerran pidimme grillijuhlat uutena vuotena ja iloista turinaa riitti toppatakeissa grillin ympärillä myöhäiseen iltaan asti. Jälkkäreille kerittiin vasta juuri ennen ilotulitusta. 
Grillin ympärille ja valmistelutohuihin on arki-iltanakin kiva kerätä isompikin porukka. Nyt grillasimme kotona miehen ja tyttären kanssa. Näppärät sormet käärivät pekoonien sisään Koskenlaskija-paloilla täytetyt herkkusienet.
Koiruus on aina koko grillausoperaation ajan valppaana, eikä varmaankaan vähiten tuoksujen takia. Vahtimisesta saa aina loppujen lopuksi palkaksi mehevän luukasan. Isäntä on meillä grillispesialisti ja tässä valmistuvat marinoimani pihvit ja kanat, öljytyt ja maustetut maissit, kesäkurpitsat ja sipulin puolikkaat sekä folionyyteissä muhivat halkaistut valkosipulit. Kannattaakin siis vahtia!

Minulle jäikin sitten jälkkärivastuu. Halusin pitää taas koko ruuan vähähiilihydraattisena eikä mitään erityisen makeaa tehnyt mieli. Valinnaksi tuli leipäjuusto marjoilla. 

Nälkä on paras kokki. Grillauksessa tuoksu toimii myös aikamoisena ruokahalun herättäjänä. Eli kun päästiin vesi kielellä syomään, maistui ruoka kaikille ja ensimmäisinä minuutteina kuului vain tyytyväistä mutinaa.

Aikalailla samanlaista ruokaa on grillattu tässä blogissa jo aikaisemminkin. Grilliohjeet herkkusieni-pekooninyteille, valkospuleille ja vihanneksille öytyvät täältä ja pihvien marinaadille täältä.


Vähähiilarinen leipäjuustojälkkäri, max 20 g hh/annos:
Hillottuja tuoreita mansikoita
Tuoreita villivadelmia
Maun mukaan Steviaa jauheena lisämakeutuksekski