mind: Oma elämä

Blogin uudet tuulet

11.9.2013 Teksti: inspirations
Minulla on ollut viime viikkoina selkeä tarve uudistua. Se johtuu varmaankin kesän vaihtumisesta syksyksi. Kesäihmisenä rakastan aurinkoa, ruskeita sääriä, sinistä merta, kukkia, lämpöä, kesämekkoja, värikkäitä biginejä, kevyitä kesäkenkiä, valoisia iltoja, ystävien tapaamisia, matkoja ja saaristoelämää. Elämä kaiken kaikkiaan tuntuu kesällä helpolta ja miellyttävältä, valoisalta ja kevyeltä. Ihmiset ovat iloisia ja aktiivisia. On aikaa istuskella vilkkailla terasseilla seuraamassa katuvilinää tai vaellella lämpimillä kallioilla paljain jaloin. Illat ovat pitkiä ja valoisia ja aamut alkavat linnun laululla. Nautin kesäruuasta, tuoreista marjoista ja mehevistä hedelmistä, värikkäistä salaatista, grillin tuoksusta ja juuri pyydetystä kalasta. 
Tänä vuonna on saatu nauttia kesästä erityisen pitkään. Näillä kallioilla joimme mieheni kanssa kuohuvat lasilliset jo äitienpäivänä ja nämä kuvat otettiin viime sunnuntaina, syyskuun kahdeksantena. Pidän paljon näistä kuvista, koska niissä kiteytyy hyvin omat kesäfiilikseni; vapaus, lämpö, merituuli,  sininen horisontti ja karun kauniit ulkosaaren kalliot. 
Viime viikonloppuna oli saaristossa veneitä liikkeellä enemmän kuin kesälomalla yhtenäkään päivänä. Vietin todellisen lomapäivän ja nautin vielä täysin siemauksin ja aistein viimeisistä kesähetkistä. Keväällä syntyneenä ja kesää rakastavana nautin aina mielelläni näistä hetkistä mahdollisimman pitkään. Kontrasti kesän ja syksyn välillä on niin suuri, että tarvitsen aikaa sopeutua. Tänä kesänä luonto on onneksi tarjonnut ylellisen pehmeän laskeutumisen kohti syksyä.

Silti pidän suurena rikkautena neljää vuodenaikaamme ja uskon, että kesän huuma osittain perustuukin vuoden kiertoon. Näin pitkän ja kauniin kesän jälkeen alan pikkuhiljaa olla valmis ottamaan vastaan syksyn. Elämäni syksyihin on osunut paljon suuria kokemuksia ja muutoksia, iloja ja suruja. Ehkä ne osaltaan ovat tehneet syksystä minulle myös merkityksellisen ja vastakohtien vuodenajan. Se ei ole enää pelkkä läpikulku kesästä talveen, vaan tunnelmallinen ja hiljentyvä aika, joka toisaalta samalla tarjoaa uusia innostavia mahdollisuuksia ja muutoksia. 
Jotta jaksan hyödyntää syksyn vilkkauden ja uudet projektit työelämässä, tarvitsen vapaa-aikana paljon rentoutumista ja nautiskelua. Kun aikoinaan muutin maailmalla opiskeltuani takaisin Suomeen, näin kuin uusin silmin ruskan upeuden ja ymmärsin sen harvinaisuuden. Siitä asti olen syys- ja lokakuisin keskittynyt nauttimaan täysillä syysluonnosta, raikkaasta ilmasta ja puiden upeasta väriloistosta. 
Vilukissana nautin pehmeistä ja lämpimistä vaatteista, kuumista vaahtokylvyistä ja hyvää tekevistä hoidoista, kuten aromaattisissa öljyhieronnoista. Annan itseni levätä ja laiskotella hyvällä omalla tunnolla. Sytytän kynttilät ja käperryn läheisteni kanssa sohvaan vilttien alle katsomaan hyvää leffaa. Kaivan esille sisustuslehdet, hyvän kirjan tai  puikot ja neuletyön. Hyvää tekevän ruuan vaikutus nousee entistäkin tärkeämmäksi. Alan korvata salaatteja lämpimillä ja pehmeillä keitoilla. Varon sortumasta nopeisiin hiilareihin, jotka pimeys ja väsymys tekevät välillä houkutteleviksi. Näistä asioista haluan jatkossa kirjoittaa blogissanikin.

Otin tänä muutosten aikana pienen tauon nuoressa blogissani. Haluan tehdä siitäkin enemmän itseni näköisen inspiraatioympäristön hyvää tekeville ja mieluisille asioiolle. Tulen jatkossakin tallentamaan tänne paljon vähähiilarisia ruokaohjeita ja -kuvia, mutta myös laajemmin muuta inspiroivaa ja nautinnollista sisältöä. Ruokakin on vain yksi osa jakamista, itsensä hoitamista ja hyvinvointia. 
Lopulta uudet ajatukseni blogini tulevaisuudesta vaativat myös uudet kuoret. Näin blogini alkumetreillä – ja ehkäpä juuri siksi – vaihdoin blogin nimen ja osoitteen. Inspirations on blogini uusi nimi ja se kuvaa yksinkertaisuudessaan juuri sitä, mitä bloggaaminen minulle merkitsee. Toivon blogiltani jatkossa paljon hyviä ja inspiroivia hetkiä itselleni ja lukijoille. Niin lyhyt ja selkeä nimi ei ollut tietenkään vapaana osoitteeksi, joksi valitsin: https://anna.fi/inspirations/ 
Uudeksi banneriksi ja lähinnä itseäni muistuttamaan muutoksesta ja uuden alusta vaihdoin vielä  kuvan viime sunnuntain totaalisen nautinnollisesta hetkestä, jona viimein olin taas valmis hyväksymään ja vastaanottamaan tämän uuden syksyn tulon. Inspiroivaa syksyä ja tervetuloa kaikille uusillekin lukijoille mukaan!
Tässä alla vielä muistojen arkistoon tämän blogin edellinen ja ihan ensimmäinen bannerikuva sekä blogin alkuaikojen nimi. Seuraavaksi seuraa aihelistan siivous ja selkeyttäminen käyttäjäystävällisemmäksi, mutta se on siis vielä vaiheessa.