Food: Kana

Vähähiilarinen Thai-wokki-illallinen

13.9.2013 Teksti: inspirations

Wokki on helppoa ja joka kerta kivasti erilaista ruokaa. Nyt teki mieli Thai-tyylistä wokkia, joten ruskistin sipulit, valkosipulit ja kanat oliiviöljyssä. Samaan aikaan kiehautin kerroskattilassa loput aineet. Kerroskattila on yksi ruuanlaittoni must-välineitä. Osa perheestä syö enemmän hiilareita, heille kiehui tänään kattilan alaosassa riisi ja samaan aikaa yläosassa höyrystyi iso annos porkkanoita, parsaa, herneenpalkoja, papuja, paprikaa ja minimaisseja. Maustoin kanat pannussa tässä vaiheessa suolalla ja pippurilla.

Samaan aikaan kun riisi kypsyi, yhdistin vihanneslastin kanojen sekaan ja lisäsin reilusti cashew-pähkinöitä sekä maustoin soijalla ja osterikastikkeella. Lisäsin pari desiä vettä ja annoin hautua rauhassa. Ihana tuoksu ja herkullislta maistui.

Täällä ollaankin jo leffaan lähdössä. Hauskaa perjantai-iltaa!
Vähähiilarinen Thai-wokki, max 30 g hh/annos:

Kanaa suikaleina
Sipuli
Valkosipulia
Paista em. pannussa oliiviöljyssä
Reilusti erilaisia kasviksia ja juureksi tai
Pussi pakastettuja Thai Wok-vihanneksia
2 dl cashew-pähkinöitä
Suolaa, pippuria myllystä
Oman maun mukaan osterikastiketta ja soijaa
Lisää vettä ja anna hautua kypsiksi 
Maista, jos maku on liian tuhti, lisää hieman hunajaa tai Steviaa ja tarvittaessa vettä.