mind: Stressinhallinta

Päikkärit rantakalliolta työhuoneeseen

19.9.2013 Teksti: inspirations
Torstai-ilta on usein jonkinlainen viikon kulminaatiopiste, varsinkin kiireisinä työviikkoina. Yhtäkkiä huomaa, että ollaan jo näin pitkällä ja pian onkin taas viikonloppu ja rentoilua tiedossa. Ajattelin kirjoittaa tänne blogiin jotain ihan muuta, mutta tekikin niin kovasti mieli kaivaa esiin kuvat viime viikonlopun suloisen lämpimästä päiväunihetkestä saaren rantakalliolla. Tämän hetken teki erityiseksi myös tieto siitä, että jos ei suurta ihmettä tapahdu, päikkärihetki kalliolla jää todennäköisesti viimeiseksi ennen ensi kesää.
Oli jo hieman tuulista, mutta etsin täydellisen design-divaanin muotoisen kohdan kalliosta ja pehmustin sen peitolla ja tyynyillä. Kallion syleilyssä oli aika ihanaa lukea kirjaa, lakata kynnet merenvihreiksi ja torkahtaa. Päiväunien merkitystä on alettu arvostaa viime aikoina. Sanotaan, että 20 min. päikkärit vastaavat huomattavasti pidempää uniaikaa yöunten yhteydessä. 

Minulla on töissäkin pari kevyttä ja pehmeää fleece-peittoa kaapissa. Välillä kesken työpäivän järjestän itselleni lepopaikan levittämällä yhden peiton työhuoneen pehmeälle karvamatolle, asettumalla siihen ihanaan rentoutusasentoon selälleni ja vetämällä vielä toisen peiton päälle. Suljen oven ja laitan puhelimen herättämään 10 minuutin päähän. Saatan nukahtaa hetkeksi tai sitten vain rentoudun kunnolla ja oikein tunnen kun veri ja sen mukana ravinteet virtaavat pitkin selkärankaa, niskaa ja hartijoita. Annan ajatusteni levätä ja keskityn vain rauhalliseen hengitykseen. Sitten nousen, juon kupillisen teetä ja jatkan töitä. Olo on fantastinen ja keskittymiskyky koko loppupäivän aivan huipussaan. 

Meillä on rento työyhteisä ja on hauskaa nähdä, kun joku ottaa pienet päikkärit vaikka aulasohvalla kesken iltapäivää. Suosittelen lämpimästi päivälevon yleistymistä työpaikoilla. Aikaisemmin pidettiin enemmän kahvi- ja tupakkataukoja, mutta nykyään yritetään usein pää pinkeänä tehdä töitä koko iltapäivä putkeen. Paljon tehokkaampaa ja terveellisempää on  pitää välillä pieni kunnon tauko. 

Lepo on tärkeää koko ihmiselle. Ihokin on paljon paremmassa kunnossa, kun se saa tarpeellisen levon ja ulkoilun päivittäin. Väsymys myös altistaa napostelulle ja painonnousulle todella helposti. Koko elämä vain sujuu paremmin ja päivä näyttää aurinkoisemmalta virkeänä ja levänneenä. Ihanaa loppuviikkoa ja jakskamista perjantaille! Muistetaan pitää tärkeitä taukoja ja levätä.

PistePisteen hyväntuulinen ja tarttuva biisi sopii aika täydellisesti näihin tunnelmiin ja ajatuksiin:
Kun tuntuu, ettet jaksa.
Oot antanut jo kaiken. 
Ei teot enää vaivaa maksa, 
liian pitkään alla paineen 
tauolle aihe on.
Silmät kiinni ja monitorit huutamaan, 
Ei oo mitään muuta kuultavaa.
Hetken maailma on tässä.

.