style: Sisustusliikkeet

Habitare 2013:n mainingeissa Barrisolilla

21.9.2013 Teksti: inspirations
Habitare 2013 on parhaillaan käynnissä ja kerännyt taas ansaitusti julkisuutta. Monet Habitaren näytteilleasettajat ja osastot on esitelty hyvin sisustuslehdissä ja netissä jo hyvissä ajoin. Kaupungissa järjestetään samaan aikaan messuvieraille paljon muutakin esiteltävää. Ajattelinkin tehdä itse blogipostauksen Habitaren aikaan keskittyneeseen alan toimijan toisenlaiseen esittelyyn. 
Kävin torstaina työasioissa Barrisolin ja Briconin näyttelytiloissa Linnanpajantiellä. Barrisolin kanssa olenkin jo vanha tuttu. Yhtiö järjestää messuilta kuljetuksen näyttelytiloihinsa joka tunti ja tarjoaa vierailleen viiniä, linssisoppaa ym. herkkuja. Kiva idea laajentaa Habitare-henkeä Messkukeskuksen ulkopuolellekin.
Bricon on vasta tiloihin muuttanut sisustusalan agentuuri, joka palvelee lähinnä ammattilaisia ja sisustusliikkeitä. Briconilla on  edustuksessaan mm. valloittavia pohjoismaisia edustuksia. Listalta löytyy esim. Lisbeth Dahl, Moltex ja Mimou.  Yläkuvan tapetti on valittu Ruotsin parhaaksi tapetiksi. Se sopii kirkkaudessaan upeasti rakenuksen tehdashenkiseen kattoon ja putkistoon. 

Uusissa sisustusväreissä on selkeästi sama trendi kuin oli nähtävissä viikolla myös Clairen ja Bandorenan syksyn ystäväpäivämyynnissä suoritetussa pienessä sneak peakissä ensi kevään mallistoon; heleä kirkas koralli on hyvin esillä, samoin muut hehkeät ja aurinkoisen kirkkaat värit.

Maanläheisiä värejä oli myös hyvin näkyvillä. Samoin juuri sopiva annos glamouria ja metallien sävyjä ylellisissä sisutustyynyissä, lyhdyissä, lampuissa, kehyksissä ja muissa kauniissa pientavaroissa.

Barrisolin uudet, hienot näyttelytilat on saatu valmiiksi juuri Habitaereksi. Tykästyin kovasti oviaukon sivuihin laitettuihin suuriin peltilaattoihin. Niiden väliin on tulossa vielä ”autotallin ovi” korostamaan alueen ja rakennuksen tehdasmaista tyyliä.

Barrisol on ranskalainen ekologinen muovipinnoite, joka pingotetaan lämmitettynä haluttuun muotoon. Se voi siis olla suora sisäkatto tai seinä, mutta yhtä hyvin valtava aallokko, valaisin, pallo, kartio, kide tai mikä tahansa muoto. Sitä on saatavilla lukemattomissa väreissä ja pintastruktuureissa. Sitä voidaan taustavalaista, sille voidaan printata valokuvia tai takaa voidaan projisoida  sen pinnalle elokuvaa. Nykyisten risteilijöiden sisäkatot tehdään useimmiten Barrisolista. Barrisol on Suomessa lähes yksinomaan sisustussuunnittelijoiden ja julkisten tilojen suosiossa Se kuitenkin soveltuu hyvin koteihinkin ja onkin maailmalla suosittu myös yksityisasunnoissa. Alakuvassa takaseinällä on valkoinen Barrisol, jolle on printattu vehreä luontokuva ja joka on taustavalaistu. Koko seinä toimii siten suurena valaisimena. Suuri Barrisol-valaisin voisi yhtä hyvin olla minkä tahansa muotoinen.

Alla Barrisolista rakennetu iglu, jossa esitellään materiaalia erilaisilla pinnoilla, muodoilla ja valoilla. Iglu muuttuu Philipsin kätevästä katkaisijasta säädeltynä taustaledien ansiosta esm. vihreäksi, purppuraksi, violetiksi ja taas takaisin valkoiseksi. Sisustusinspiraatioita messuviikonlopulle!