Inspirations

Uudella Mitshubishi ASX:llä Cheekin sykkeisiin

21.9.2013 Teksti: inspirations
Tämä lauantai on ollut kirjaimellisesti vauhdikas päivä. Siihen on sisältynyt normijutujen lisäksi mm. autoinspiraatioita ja vauhdikasta jääkiekkoa. Poika täytti kesällä 18 v ja siitä asti perheessämme on ollut kolme autoa. Ajatuksissa on ollut vaihtaa yksi autoista uuteen ja vähemmän kuluttavaan ennen talvea. Suurin osa ajostamme on lyhyttä kaupunkiajoa ja tuhlausta suurikoneisille autoille. Autoasiat ovat meillä mieheni tonttia ja aamulla hän bongasikin netistä uuden, juuri viikko sitten alkaneen, Mitshibishi ASX:n kampanjan, jossa upouuden auton hinta on laskettu samaksi, jolla myydään tälläkin hetkellä samaa mallia käytettynä, alle 20 000 eur. 

Tuumasta toimeen ja parin kilsan päässä sijaitsevaan autokauppaan hakemaan Mitshua koeajoon. Auto oli ihan perusauto. Se oli kuitenkin positivinen yllätys esim. kokonsa puolesta. Pieneen koneeseen meillä olisi hieman totuttelemista, mutta se on pienen kulutuksensa ansiosta meillä nimenomaan yksi uuden auton oston syistä. Auto oli kuitenkin juuri sopiva mitoiltaan. Kaikki perheessämme ovat pitkiä, joten ylellisen suuret sisätilat miellyttivät. Ajokorkeuskin tuntui erittäin reilulta, olematta kuitenkaan maastoauton tasoa. 
Yksityiskohtina peilit olivat suuremmat kuin olen missään autossa nähnyt, mikä oli minusta myös plussaa ja lisäsi turvallisuuden tuntua. Helposti saatavilla oleva väri on valkoinen. Siitä meillä on kokemustakin, eikä se tietenkään helppo väri ole tässä maassa. Tosin se on varsinkin upouudessa autossa todella kaunis. Sitten pitäisi vain sitoutua auton tavallista tiheämpään pesurytmiin. Pidämme kuitenkin paljon valkoisesta aika lailla kaikessa, miksei autossakin. 
Yleensä olemme hankkineet hieman käytetyn auton, jossa on ihan perusautoa laadukkaampia juttuja ja myös isompi moottori. Juuri nyt vaakakupissa taitaa painaa enemmän huolettomuus ihan uudesta autosta viiden vuoden täystakuulla sekä pieni kulutus. Todennäköisesti tällainen valkoinen kaunotar muuttaakin meille ensi viikolla. 

Ilta jatkui jäähallilla pojan vaudikasta lätkämatsia seuraten. Oli taas sellainen meno, että minun täytyi välillä muistuttaa itseäni hengittämään joogatyyppisesti vatsan pohjasta asti. Hyvin meni ja voitto tuli. Jäähallilta lähtiessä oli maisema näin upea. Auringonlasku värjäsi koko taivaanrannan oranssiksi kaupungin silhuetin taakse. Samaan aikaan konsertoivan Cheekin valot heijastelivat liiloja ympyröitä jäähallin rakenteisiin ja konsertin mahtava syke ja fiilis oli ulos asti aistittavissa. Huomenna tytär ystävineen päsee nauttimaan siitä paikan päälle. Nyt onkin aika painaa pää tyynyyn hyvän päivän pätteeksi. Kauniita yön tunteja!