Food: Pähkinät / siemenet

Kivoja tuliaisia iltapalaksi

23.9.2013 Teksti: inspirations

Viikonlopun vierailulta kivat tuliaiset pääsevät heti iltapalaksi. Lenkki ihanan raikkaassa illassa, iltajooga ja hauska leffa pitkästä aikaa. Ystävät  toivat mieleisen tuliaisen; kauniilla silkkirusetilla yhteen sidotun valikoiman erilaisia pähkinä-, siemen- ja kuivamarjasekoituksia. Tästä voisin itsekin ottaa vinkin kyläilyviemiseksi. Laitan usein pähkinöitä ja siemeniä salaatteihin, keittoihin ja aamu- ja iltapaloihin. Niissä on paljon hyvää tekeviä öljyjä ja proteiinia ja vain vähän hiilreita. Jos kaipaan makeaa naposteltavaa vaikka leffaherkuksi, niin kuin nyt, mutustelen usein pähkinöitä hedelmillä maustetun veden kanssa. 

Maisteluun pääsi ensimmäisenä cashew- ja karpalosekoitus, joka toimi hyvin. Välttelen yleensäkin leipää ym. viljaisia iltapaloja ja nyt saunan jälkeen teki erityisesti mieli raikasta iltapalaa.  Tein iltapalat, joissa on mukana pähkinöitä, mustikoita, mehukas persikka ja luonnonjogurttia. Herkullista ja juuri sopivan täyttävää ja tuli tietysti hyvä olo, kun tiesi miten terveellisen annoksen herkutteli: luonnonjogurtti ja hedelmät puhdistavat. Mustikat ovat muutenkin superruokaa ja jos on haluaa tai on tarvetta pitää verensokeri kurissa, on mustikoissa jopa luonnollista insuliinia.

Vähähiilarinen iltapala kahdelle, max 30 g hh/annos:
3 dl luonnonjogurttia
luonnollista Steviaa makeutukseksi maun mukaan
Kourallinen pähkinäsekoitusta
100 g tuoreita tai sulatettuja mustikoita
1 pehmeä ja mehukas persikka