Käsityöt ja taide

Mediakuviksesta meritunnelmiin

27.9.2013 Teksti: inspirations

Pitkä ja kiva päivä takana. Tänään oli kodin ja koulun päivä ja pääsin seuraamaan tyttären 8. luokkaan paria tuntia. Käytän aina tuon tilaisuuden mielelläni hyväksi. On niin hauska nähdä luokan oppilaita edes vähän enemmän kuin ihan vilauksina. Heistä onkin yhtäkkiä kasvanut kaniita ja komeita ja fiksun oloisia nuoria. Mediakuvistunti oli huikean kiinnostava, kun Ylex:n radiotoimittaja ja Uusi päivä-sarjan roolihahmo Aleksi Ruuskanen kertoi ammatistaan. Mm. siitä miten virtuaalisuus ja todellisuus sekoittuvat  monimedian tekemisessä ja miksi ja miten katsojia hokutellaan ja sitoutetaan. Pääsin myös matikan tunnille muistelemaan neliöjuuria ja potenssilaskuja ja olikin aika pinnisteleminen, kun sain oman harjoituskokeen eteeni. Molemmat tunnit edustivat luovaa ajattelua ja kivaa vaihtelua omalle päivälle. 
Luovan mediataiteen, tai tarkemmin videotaiteen, parissa on tullut puuhasteltua töissäkin tällä viikolla. Sain tänään kuvaajaltamme aika kiehtovan linkin yleisesti aiheesta ja ajattelin sujauttaa sen tähänkin. Jos kiinnostaa katsoa hauska esimerkki siitä mitä kaikkea kuvaamisella ja prosessoinnilla saadaan aikaan, kannattaa vilkaista (tekotapa: 3 motion control-robottia: 1 kameralle, 2 paneeleille ja synkronoitu kuva tykissä):

Kivaa, kun viikonloppu alkaa. Merellisin kuvin ja tunnelmin laitan tämän perjantai-illan pakettiin. Ihanan raikasta ja syksyistä viikonloppua! LOL!