Käsityöt ja taide

Harmaita saariston luomia kollaaseja

29.9.2013 Teksti: inspirations
Rakastan kauniita harmaan sävyjä saaristossa. Kesällä korostuu taivaan ja meren sinisyys. Auringonvalon vähetessä harmaa näyttäytyy kaikessa kauneudessaan. Kallioiden pinnat, merenhiomat kivet, ahavoituneet ja kelottuneet puut ja aaltojen rantaan kuljettamat tukit muodostavat upean harmaan sävyjen kollaasin, jota korostavat pieninä tehosteväreinä loppukesän kirkkaan violetit ja keltaiset kukat. 

Koiruuden turkki sopii täydelliseti kauniin karuun maisemaan. Sillä on hyvä suojaväri ylhäältä päin katsottuna. Meri ja aurinko ovat värjänneet suuren uppotukin pinnan upeaksi. Kannankin usein erilaisia merenhiomia ja auringon ahavoittamia lankkuja, käpyjä, oksia ja kiviä koristeiksi pihapiiriin ja välillä kotiinkin. Niistä voi tehdä kauniita hyllyjä, kollaaseja, kukka-asetelmia, maalausten taustoja tai pitää esillä sellaisenaan.

Pian on taas talvi ja tämä kaikki peittyy lumen ja jään alle. Ulkosaaressa kevät ja kesä eivät näyttäydy luonnossa yhtä selkeästi kuin mantereella tai sitä lähemmissä saarissa. Lehtipuut ovat pienikasvuisia koivuja ja rannat muodostuvat suurista kallioista tai hiekkaisista poukamista. Ruska syntyy vain koivujen heleästä keltaisuudesta ennen lehtien putoamista. Nyt ei ruska ole vielä edes alkanut, kun merivesi on niin lämmintä. Aurinko lämmittää vielä kallion pinnatkin.

Vaikka kallioiden ja luotojen muodot säilyvät vuodesta toiseen, on luonnon kortiste-esineistö aina erilainen ja jokaisella saarenympärikävelyllä löytyy pieniä ja suuria aarteita. 
Harmaan seesteistä sunnuntaipäivää!