Käsityöt ja taide

Lempiasusteena DIY-huivi

2.10.2013 Teksti: inspirations

Intoilin aamulla täällä blogissakin lokakuun alusta ja siitä, että sain syksyn muutettua sisään vaatehuoneeseen ja kesän ulos. Samalla ihastelin uusinta kirppislöytöäni, superpehmeää hattua.

Löysin sarjasta vielä kuvia toisestakin tämän hetkisestä lempiasusteestani, tästä ystävältä saadusta monikäyttöisestä DIY-kaulahuivista. Se on epäsymmetrisen kolmion muotoinen ja käy suorana harteille laskettuna vaikka kesällä hellemekon iltalämmikkeeksi ja talvella sisälläkin asiallisempaan toimisto- tai työasuun. Silloin se lämmittää ihanasti niskaa ja hartioita ja tuntuu kuin olisin sen pehmeässä ja lämpimässä halauksessa. Se on unelmankevyt ja pörheän pehmeä, muttei kutita lainkaan.

Itse tehdyt lahjat ovat parhaita, kun tietää miten paljon niissä on lämpimiä ajatuksia ja työtä. Tämä ystävän oman designin huivi on neulottu Novitan Teddy-langasta 8 puikoilla. Vaikka väri on valkoinen, on lanka myös jotenkin likaa hylkivän oloinen. Huivi on ollut ahkerassa käytössä jo muutaman kuukauden ilman ensimmäistäkään pesua ja se on edelleen kuin uusi.