Food: Öljyt

Pähkinät edistävät terveyttä ja kauneutta

2.10.2013 Teksti: inspirations
Pieni välipalapostaus muistutteluna siitä, miten hyviä rouskuteltavia iltapäivällä tai vaikka illan leffaherkkuina pähkinät ovat. Ja vielä varsinaisia terveyspommeja täynnä hyviä öljyjä ja proteiinia. Saksanpähkinässä on enemmän omega 3-öljyä kuin siitä tunnetussa lohessa, enemmän polyfenoleita kuin punaviinissä ja puolet kanan proteiineista. 

Saksanpähkinän öljy on muutenkin hyvää. Se lisää stressinsietokykyä ja auttaa alentamaan verenpainetta ja huonoa kolesterolia. Kiinalaisessa ruokavaliossa saksanpähkinän koetaan aivojen ravitsemisen lisäksi edistävän munuaisten yiniä eli tärkeää osaa peruselinvoimasta. 

Nämä pienet puussa kasvavat ”apinanaivot” vahvistavat lihaksia ja sydäntä, aktivoivat aivotoimintaa ja vahvistavat puolustuskykyä. Vajaa 10 saksanpähkinää treenin jälkeen on erityisen hyväksi. 

Mahtavaa siis, näitä herkkuja voi  ja pitäisikin rouskutella usein hyvällä omalla tunnolla. Ihonhoitogurutkin neuvovat popsimaan niitä. Ne pitävät kosteustasapainoa yllä sisältä päin. Pähkinäöljyä käytetään paljon myös hius- ja ihonhoitotuotteissa.
Saksanpähkinöissä on todella vähän hiilareita ja cashewissakin varsin kohtuullisesti.