Food: Marjat

Mustikoita ja aurinkoa

3.10.2013 Teksti: inspirations
Tähän aikaan on hyvä aloittaa kesällä pakastetun mustikkavaraston käyttö. Flunssia on liikkeellä ja vastustuskyvyn lisääminen tervetullutta. Mustikassa on todella vähän hiilareita ja paljon antioksidantteja, siemenistä 30% on öljyä, jossa on hyviä omega 3 – ja omega 6-rasvahappoja. Mustikka on ainoa tietämäni aine, joka sisältää luonnon insuliinia eli joka vaikuttaa suotuisasti myös verensokeriin. Mustikan aineet myös auttavat ihosoluja uudistumaan ja vahvistumaan ja siksi se on suosittu ainesosa kosmetiikkatuotteissakin.
Meidän tyttömmekin on juuri toipunut flunssasta ja aamu aloitettiin mustikkapirtelöllä. Jostain syystä suosin kesäisin jogurttia ja hedelmiä ja talvisin pirtelöä. Nyt on siis aamiaisannoksissamme siirrytty talviaikaan.

Vähähiilihydraattinen aamiainen hetkessä kahdelle, max 15 g hh/annos
100 g pakastemustikoita tai tuoreita
3 dl Turkin jogurttia
1 dl vettä kylmänä, jos mustikat ovat tuoreita tai lämmitettynä, jos mustikat ovat jäisiä
Steviaa makun mukaan
Hurautetaan tehosekoittimessa pirtelöksi

Auringonkukkani jaksavat edelleen kukoistaa ja tuoda pirteyttä kotiin. Olen nostanut ne öiksi pihalle ja tuntuvat tykkäävän siitä. Aurinkoa on edelleen luvassa loppuviikoksi. Pirteitä syksyisiä ulkoiluja siis tiedossa!