Food: Grilliruoka

Punaisen aitan herkullinen kanawokki

6.10.2013 Teksti: inspirations
Pienen kävelymatkan päässä saaristotalostamme on sukulaisten tila. Kerroin jo aikaisemmissa postauksissa, kun tuon tilan punaisessa aitassa järjestettiin  kesäjuhlia ja rapujulia. Isäntäpari on ravintola- ja hotellialan ammattilaisia ja siellä valmistetaan paljon suussa sulavia herkkuja. Tämä kanawokki kypsyy hetkessä ja helposti muurinpohjapannulla, mutta yhtä hyvin sen voi valmistaa myös sisällä wokkipannussa. 
Pannulle laitetaan reilusti oliiviöljyä ja voita. Pilkotaan paljon erilaisia vihanneksia sekä kanaa. Vihannekset käytetään hetkeksi pannulla ensin ja niiden keskelle tehdään sopiva kolo kanoille.
Kaikki ainekset kypsytetään ja sekoitetaan ja tässä vaiheessa tuoksu on jo huumaava. Pinnalle lisätään vielä reilusti cashew-pähkinöitä ja sekoitetaan lisää. Sitten herkku onkin valmis nautittavaksi. Muurinpohjapannulla on helppoa valmistaa ja lämmittää kesällä vaika kaikki ruuat aamun munakkaista asti. Ruuat saavat pannusta ihanan lisämaun. Hieman tarkempaa ohjetta vielä tämä postauksen lopussa. 

Aurinkoisella säällä voi edelleen ruokailla ulkona lämpimissä vaatteissa ja nauttia upeasta syysluonnosta. Ruokajuomana punaviini ja jälkkärinaposteltavina tumma suklaa ja saksanpähkinät.

Vähähiilarinrn kanawokki, max 30 g hh/annos:
Kesäkurpitsa
2 punasipulia
puolikas kukkakaali
paketti suuria herkkusieniä
800 g maustamatonta broileria
iso kourallinen cashew-pähkinöitä
oliiviöljyä ja voita
pippuria ja suolaa myllystä

Kaikki pilkotut kasvikset ja kanat paistetaan pannulla oliiviöljyn ja voin sekoituksessa. Lopuksi lisätään pähknät. Maustetan suolalla ja pippurilla.