Food: Hedelmät

Vähähiilarinen luumupiirakka

6.10.2013 Teksti: inspirations
Vähähiilarinen luumupiiras, max. 20 g hh/annos
150 g voita
makutusainetta/Steviaa
1 muna
0,5 dl saksanpähkinärouhetta
0,5 dl kermaa
lusikallinen raastettua sitruunankuorta
5 dl mantelijauhetta
1 tl leivinjauhetta
hiven suolaa
0,5 dl siemeniä (auringonkukka)
600 g luumuka

Vaahdota huoneenlämmin rasva ja maekutusaine ja sekoita niihin muna. Lisää pähkinärouhe, sitruunankuori, suola ja kerma. Lisää mantelijauhe ja leivinjauhe keskenään sekoitettuina. Nypi taikinaksi. Painele litteäksi ja kääri kelmuun. Jäähdytä jääkaapissa ainakin puoli tuntia. Voitele irtopohjavuoka. Painele suurin osa taikinasta sen pohjalle ja reunoille. Poista luumuista kivet ja halkaise 4 lohkoksi/luumu. Levitä luumulohkot taikimapohjalle. Murenna loppu taikina päälle jsa sirota pinnalle siemenet. Paista 180 asteessa 30 min.