paikka: Saaristotalossa

Sisustusmateriaaleja luonnosta

7.10.2013 Teksti: inspirations

Keräilen välillä saaristosta rantakävelyiltä meren tuomia kauniita lankkuja. Tämä yksilö sai alleen Ikean rautaiset hyllykoukut ja pääsi saaristotalon seinälle. Sen pinta on auringon, meriveden ja jäiden käsittelyssa saanut hopean harmaan sävyn ja reunat ja kulmat kauniin pyöristyksen. 
Suunnitelmissa on maalata talon sisäseinät valkoisiksi. Se raikastaisi tilan ja vanhat esineet ja meren tuomat aarteet saisivat paremman taustan. Hyllylle pääsi kaksi sympaattista ruostunutta naulaa toisiinsa kietoutuneina. Mieheni äiti on tehnyt hienon työn säilömällä vanhaan aittaan monen saaristolaissukupolven ajalta erilaisia arkielämän esineitä, kuten työkaluja, astioita ja ruuanlaittovälineitä, kalastukseen ja veneilyyn liittyviä esineitä, suksia ja huonekalujakin. Kutsumme aittaa museoksi. Siellä on rauhallinen ja seesteinen tunnelma. Siellä on ihanaa vain istuksella ja miettiä tarinoita, tapahtumia ja henkilöitä esineiden historiasta. Sieltä nämä naulatkin muuttivat tähän hyllylle.