style: Sisustusliikkeet

Hurmaava sisustusmyymälä Moko Market & Café Sörnainen

8.10.2013 Teksti: inspirations
Tässä kuussa käyn inspiroitumassa monenlaisissa sisustusalan paikoissa. Tällä kertaa Mokossa. Mokon liikkeitä on nykyään kahdessa paikassa, molemmat Helsigissä. Vanhempi on Moko Market & Café Punavuori Perämiehenkadulla vanhassa tehdasrakennuksessa, jossa on paljon mm. mainos- ja arkkitehtitoimistoja. Se on lounasaikanakin vilkas kohtaamis- ja palaveripaikka. Uudempi liike, jossa vierailin viimeksi ja kuvasin tämän postauksen kuvat, on Moko Market & Café Sörnainen Vilhovuorenkadulla, myös kauniissa vanhassa punatiilisessä tehdasrakennuksessa. 
Molemmat Mokot ovat suuria ja persoonallisia sisustusliikkeitä, joissa myydään kaikkea kivaa, vaihtelevia pieniä sisustustavaroita ja herkkuja, kauniita korjoja, rustiikkisia kukkaruukkuja sekä erilaisia vintage-esineitä, mm. upeita vanhoja ja kuluneita ruskeita ja turkooseja intialaisia kaappeja ja muita huonekaluja. 

Valikoimassa on aina hauskoja idoita, kuten printtikangaskasseja ja -tyynyjä, erilaisia saippuoita, rasioita, kynttilöitä ja vaikka mitä ihanaa hypisteltävää. Viime aikoina olen miettinyt sähköjohtojen sijoittamista erilaisiin tiloihin ja nämä värikkäät jatkojohdot pistorasioineen antoivat uusia ideoita. 

Kuluneet turkoosit pinnat lipastoissa, suurissa peileissä, kaapeissa ja muissa huonekaluissa ovat hurmaavia ja sopivat monenlaisiin ympäristöihin. 

Tilavissa Mokon liikkeissä esineet ja huonekalut ovat kauniisti aseteltuina usein väreittän houkutteleviksi asetelmiksi. Piristävä pinkki ja muut väripilkut valaisevat sateisimmankin päivän, kun kodikkaassa showroom-tyyppisessä liikkeessä vaeltelee kuuman erikoiskahvin tai haudutetun teemukin kanssa. 

Mokossa saa hyvän mielen lisäksi kivoja sisustusvinkkejä ja varmasti hyviä lahjaideoita helposti kahville pysähtyessä. Hintataso on kohdallaan, varsinkin kun  tuotevalikoima on niin  suuri ja vaihtuva, että jokaiseen tilaisuuteen löytyy sopiva tuliainen tai lahja. Suosittelen lämpimästi poikkeamista. Punavuoren alkuperäinen Moko on ehkä vielä suurempi ja aidommin vanha sisältäkin. Sörnaisten Moko on mielestäni ehkä vähän liiankin uutukainen vielä remontin jäljiltä, mutta toisaalta se on vanhaan rakennukseen hienosti toteutettu jättämällä betonilattiat ja putkistot kattoihin näkyviin – ja tuotteet luovat tilasta todella viihtyisän ja houkuttelevan.