Food: Aamiaiset

Mokon ihana lauantaibrunssi

12.10.2013 Teksti: inspirations

Tein jo aikaisemmin postauksen Mokon sisustusmyymälästä. Molemmissa Mokoissa on kahvila, joka tarjoaa ihania perus-ja erikoiskahveja ja teetä. Niissä  tarjoillaan myös lauantaisin brunssi. Kävimme tyttären kanssa uudemman eli Sörnaisten Rantatien Mokossa brunssilla ja tykkäsimme kovasti. Miljöö on vanhaan tehdasrakennukseen tehty, kodikas ja persoonallinen. Siellä on kiva vaellella myös katsomassa myymälän kivoja ja  vaihtuvia tuotteita, isoja ja pieniä lahja- ja sisustustavaroita.

Leivät & croissantit Salaatti & hedelmät
Ihania luomasämpylöitä
Kanniston leipomon käsinleivottua leipää
Luomuvoita
Juustoa
Kurkkua & tomaattia
Minicroissant
Mokon oma appelsiini & inkiväärimarmeladi
Sesongin ruokaisa salaatti
Mokon omat salaatinkastikkeet
Vesimelonia
Greippiä
Herkkuja Juomat
Juustotarjotin (sinihomejuusto, Brie, Chevre & rypäleitä)
Mokon homemade pullavanukas
Hilloa & vaniljakastiketta
Pannukakkua
Kermavaahtoa & hilloa
Mokon herkkujogurttiannos:
Mokon kardemumma & sekamarjahillo, turkkilainen jogurtti, mysliä, hunajaa & pähkinää
Talon kahvi by Kaffa Roastery
Palais des Thés tee
Omenamehua
Mokon brunssin tarjonta on minusta juuri sopivan kokoinen. Siinä on tarpeeksi monipuolisesti aamiaisen ja lounaan tarjontaa, muttei liikaa – eli ainakin tällä kertaa onnistuin syömään juuri sopivasti ja saamaan hyvän olon brunssista. Usein puffet-pöytien ongelma on minusta liika tarjonta ja toivoisinkin, että laadukkaisiin raaka-aineisiin panostettaisiin määrän sijasta. Mokossa siinä on onnistuttu. Kuvassa on Mokon herkkujogurttiannos, jossa on sekamarjoja ja turkkilaista jogurttia. Makeus tulee kardemummasta ja hunajassa paahdetuista pähkinöitä.  Tarjoiluastia oli vanhanajan maalaishenkinen lasipurkki ja annos maukas ja täyteläinen. 

Noutopöydästä sai helposti kerättyä monipuolisen, täyttävän ja herkullisen vähähiilarisen annoksen, joka koostui kahdesta ruokaisasta salaatista, juusto- ja hdelmävalikoimasta, jogurtista ja vihanneksista.

Kattauksia on kaksi, muta ystävällinen henkilökunta piti niiden välilläkin huolta pöytien siisteydestä ja ruokien riittävydestä.

Teelistalla on tarjolla ihania haudutettuja vaihtoehtoja ja perushintaan kuului kiinalainen musta haudutettu tee. Tällainen brunssi on juuri minun makuuni enkä jäänyt kaipaamaan mitää raskaampia makkaroita tai munakkaita. Olimme molemmat tyytyväisiä ja suosittelemme kokeilemaan!