mind: Oma elämä

Väriloistoa Viikissä ja Vanhankaupungin koskella

12.10.2013 Teksti: inspirations
Tänään oli taas hyvä tilaisuus nauttia upeasta syysulkoilusta lämpimässä auringissa. Pitkä kierroksemme suuntasi ensin Viikin kauniille pelloille ja puistomaisille vaahterakujille. Moni kauempana asuva tuskin uskoisi, että muutaman kilometrin päässä Helsingin keskustasta on näin täydelliset ulkoilumaisemat. Viikkiin kannattaa ehdottomasti suunnata viikonloppukävelylle ihailemaan lehmiä pelloilla, moderneja ja perinteisiä rakennuksia, luontopolkuja ja vaikka bongailemaan viimeisiä muuttolintuja lintutorneista.

Parin kilometrin päässä Arabianrannassa maisemat ovat upeita aina, mutta erityisesti juuri nyt, kun Vanhakaupunki Helsingin syntysijoilla kauniine koskimaisemineen ja vanhoine punatiilisine rakennuksineen on keltaisten vaahteroiden ympäröimä.

Viikkiin keskelle peltoja ja ulkoilureittejä muutti hevostalli pari vuotta sitten. Koiruus on asunut kaksi ensimmäistä vuottaan pienessä kaupungissa hevostalleilla ennen meille tuloaan. Sillä on edelleen hevosille paljon asiaa. Tallin vieressä olevalla viljelypalstalla kukkivat edelleen värikkäät kukat. 

Lintuauroja kaartelee tällä seudulla paljon. Muutama viikko sitten taivas saattoi olla lintuja täynnä. Niillä on ihan omat lennonojohtojärjestelmät välilaskujensa järjestämiseen vilkkaimpina aamun ja illan ruuhkahetkinä. Tänään Arabianrannan tyyni mrenpinta houkutteli monta suurta hanhiparvea päiväuiskentelulle.

Ulkoileminen kauniissa luonnossa on todella rentouttavaa työviikon ja sisällä istumisen jälkeen. Kunnon lenkin ja jännittävän lätkämatsin jälkeen on jo yhtäkkiä pimeää ja voi hyvällä omallatunnolla käpertyä sohvaan jatkamaan rentoilua ja viettämään kotoisaa lauantai-iltaa. 
I love how the shorter days make me feel like I'm staying out late every night.