Food: Liha

Kolme naista ja koiruus kokkaamassa

13.10.2013 Teksti: inspirations
Mummi oli tulossa syömään. Paikalla olisi kolme naista ja koira. Teki mieli laittaa jotain lämmintä syysruokaa, muttei kuitenkaan lähteä kauppaan. Koottiin siis raaka-aineiksi kaikkea kaapista löytyvää ja saatiinkin aikaan oikein maukas kasvisjauhelihapannu. 
Kaapista löytyi onneksi reilusti tuoreita kasviksia ja juureksia ja pakastimesta lisäksi pussillinen pakastevihanneksia. Ruskistin pannulla sipulit ja jauhelihat ja lisäsin seokseen raastetut porkkanat, pilkotut paprikat, pakastevihannekset ja Mutti-tomaattimurskan. Mausteeksi suolaa ja pippuria myllystä sekä hieman chilijauhetta lämpöä antamaan. 
Tässä vaiheessa koiruuskin löysi tiensä keittiöön ja otti kaikkein ryhdikkäimmän ”jos olen oikein kiltti koira, voinhan saada maistiaisia, voinhan” -asentonsa. Minuun se tepsii joka kerta. 
Lisäsin ruokaan kuivattuja valkosipulilastuja ja yrttejä ja pinnalle oliiveja. Salaattikastike syntyi pestosta ja oliiviöljystä. Samaan aikaan tytär kattoi pöydän, jonne koiruus pinkaisi nopeasti paikkaa varaamaan, koska nopeathan syövät hitaat.

Muutaman minuutin hauduttelun jälkeen ruoka oli valmis nautittavaksi. Päälle reilusti parmesaania ja lautasille puolet pestosalaattia ja puolet kasvislihapannua. Poika ja mies tulivat kotiin vasta muutaman tunnin päästä ja siihen mennessä ruoka oli muhinut oikeastaan vieläkin paremmaksi. Kaikille maistui ja tätä tehdään toistekin. 

Vähähiilarinen kasvisjauhelihapata viidelle hengelle
max. 30 g hh/annos
3 sipulia
4 porkkanaa
1 reilu paprika
pussi pakastettuja sekavihanneksia
800 g jauhelihaa
1 Mutti tomaattimursa
suolaa ja pippuria myllystä
hieman chilijauhetta
kuivattuja yrttejä ja valkosipulia
oliiveja
Parmesaania raasteena

Pestosalaatti lisukkeeksi:
salaattia
tomaattia, kurkkua
kastikkeeksi sekoitettuna 3/4 pestoa, 1/4 oliiviöljyä