Food: Kana

Ruokaakin ruskan väreissä

13.10.2013 Teksti: inspirations
Säätiedotus sai meillä pientä vipinää sunnuntaihin. Uhkailtiin kylmeneviä ilmoja, joten halusimme saada ulkotöitä tehtyä, kun oli vielä aurinkoista ja lämmintä. Miesväki aloitti vaihtamalla autoihin talvirenkaat. Eikös se menee niin, että jos on sateenvarjo mukana, ei tule sadetta? Toivottavasti samaa logiikkaa voidaan soveltaa vielä pitkään talvirenkaisiinkin. 

Ruokaankin tuli ruskan värejä. Ruskistin pannulla sipuleita ja broileria. Lisäsin joukkoon Mutti-tomaattimurskan ja maustamatonta tuorejuustoa. Pilkoin höyrytettäväksi muutaman suuren porkkanan ja kaadoin niiden kanssa kerroskattilan yläosaan pussillisen pakastemaisseja. Ne kypsyivät nopeasti, jonka jälkeen kaadoin ne pannulle kanojen kanssa. 
Kasvihuoneessa kypsyy yhä tomaatteja ja paprikoita. Tämä kaunokainen pääsi mukaan salaattiin. Annoksista tulikin todelliset ruskalautaset. 

Ruuan jälkeen piti päästä nopeasti takaisin ulos ihastelemaan kauniita ja ilmeisesti kiinnostavan tuoksuisia syyslehtiä. Ainakin koiruuden mielestä, jonka pää kynsi villisti lehtikasoja. Haravointi ja kärrääminen on kivaa puuha. Siinä tosiaan näkee työnsä tuloksen, kun alta paljastuu taas siisti vihreä     nurmikko. 

Vähähiilarinen broileripata neljälle hengelle
max. 30 g hh/annos
2 sipulia
600 g broileria paloina
-kypsytä panulla öljyssä
3 porkkanaa
pussi pakastettuja maisseja
– höyrytä tai keitä pehmeiksi
– lisää pannulle broilerin sekaan, samoin:
1 purkki Mutti tomaattimurskaa
3 rkl maustamatonta tuorejuustoa
suolaa ja pippuria myllystä
kuivattuja yrttejä ja valkosipulia
Tuoresalaatti lisukkeeksi