paikka: Piha ja kasvihuone

Laajasalon Tullisaareen luontoa ihastelemaan

14.10.2013 Teksti: inspirations
Väsähtänyt ilme paljastaa taas vähän huonommin nukutun yön. Kuu on kasvamassa ja olen usein aika herkkäuninen täydenkuun lähestyessä. 
Ihana syksy vain jatkuu ja luontoon piti taas päästä. Heti töiden jälkeen vaihdettiin ulkoiluvaatteet ja suunnattiin Laajasalon Tullisaareen. Se on minusta yksi Helsingin kauneimpia paikkoja. Siellä kasvaa upeita vanhoja puita, joiden väriloistosta pääsee vielä hetken nauttimaan. Merenrannalla on kauniita poukamia hiekkarantoineen ja jäiden ja meren muovaamine kallioineen. Meressä uiskenteli puuveneitä, jollakurssilaisia ja sorsaryhmiä. 
Happirikkaan meri-ilman hengittäminen on aina yhtä ihanaa. Hämmästyttävän upea auringonlasku värjäsi taivaan ja merenpinnan kullalla juuri ennen pimenemistä ja kuutamoa. On onnellista päästä nauttimaan näin upeasta luonnosta ja vaihtuvista vuodenajoista ja rentoutumaan raikkaassa luonnossa työpäivän jälkeen. Tänä yönä unikin toivottavasti tulee paremmin.