style: Sisustusliikkeet

Viehättävä sisustusliike Olkkari Kruununhaan kivijalassa

14.10.2013 Teksti: inspirations
Tämän kertainen sisustusliikeinspiraatio on ihana Olkkari. Se sijatisee Kruununhaassa Mariankadun ja Kirkkokadun risteyksessä viehättävässä kivijalkatilassa. Olkkarissa on kiva henkilökunta ja viehättävä valikoima uusia ja vanhoja sisustustuotteita, julisteita, lamppuja, mattoja ja vaikka mitä kauniita ja hauskoja ideoita omaan kotiin tai lahjaksi. 

Olkkari oli aikoinaan korttelin päässä pienemmässä tilassa ja tarjosi jo silloin hyvän valikoiman mm. printtijuristeita. Mielestäni nimi Olkkari on myös hyvä ja osuva. Kun menin ensimmäistä kertaa liikkeeseen, joka oli silloin vielä vanhassa tilassa, oli kaatosateinen kesäpäivä. Sain heti lämpimän juoman ja tervetuloatoivotuksen ja olo tosiaan oli kuin olkkarissa. Nykyisessä suuressa myymälässä on tilaa paremmin myös isoille esineille ja vintage-kalusteillekin. Ihastuin mm. persoonallisiin lamppuihin ja Lontoosta juuri tulleisiin räsymattoihin, jotka näyttivät isoäidin kangaspuilla tehdyiltä. 
Ystäväni toi viime vuonna Berliinistä kauniin Happy Lights-valopalloketjun. Happy Lightsien pinta on kangasmainen ja niitä on saatavissa monissa eri sävyissä ja kokovaihtoehdoissa. Ne ovat täydelliset rapujuhliin, jouluksi ja toimivat minusta myös hyvin  persoonallisena valaisimena ympäri vuoden. Olin jo pitkään etsinyt vastaavia Suomesta ja nyt sattumalta löysin ne Olkkarissa. Ostin kotiin isot valkoiset Happy Lightsit, jotka odottavat vielä kokoamista ja täydellistä ympäristöä. Kokoamiseen pitää varata pieni hetki aikaa, kun pallot kiinnitetään  yksitellen lamppuihin.

Persoonalliset printtityynyt ovat myös harkinnassa tänä syksynä. Olkkarissa on söpöjä valokuva- ja tekstityynyjä eri muodoissa ja tyyleissä. Aikaisemmin samojen omistajien pitämä lasten kirpparikauppa Kruununkirppu oli omissa tloissaan. Nyt molemmat liikkeet löytyvät saman oven takaa. Vanhana kruununhakalaisena pidän plussana myös viehättävää ympäristöä, jossa aina mielelläni teen pienen kaupunkikävelyn sään ja aikataulun suosiessa.