style: Sisustusliikkeet

Upea sisustusnäyttely Fiskars Campuksessa Arabiakeskusessa

17.10.2013 Teksti: inspirations
Lokakuussa inspiroidutaan kodista ja sisustuksesta ja jatkan vielä sisustusliikepostauksilla. Vimeksi postasin Mokosta ja Olkkarista ja nyt mennään ihan erilaisiin tunnelmiin. Tällä kertaa kävin työasioissa Fiskarsilla. Nämä kuvat otin upeasta sisäpihaan rakennetusta näyttelytilasta. Sinne ei ole yleisesti ihan avointia kulkua, mutta tutustumaan pääsee opastetuilla kierroksilla. Suosittelen lämpimästi. Tila jo itsessään on todella upea vanhan rakennuksen ja modernien elementtien yhdistelmä. Aurinko tulee upeasti korkeaan tilaan lasikatosta tehden kauniita varjoja terrakotan sävyisille seinille.

Fiskarsilla on upea historia. Se on perustettu 1649 ja on Suomen vanhin edelleen toiminnassa oleva yhtiö.  Fiskars on monessa mukana ja kodin sisustuksen saralla omistaa mm. Iittala, Arabian ja Hackmanin sekä monta kansainvälistä astia-, keramiikka- ja keittiövälinebrändiä. Varmasti jokaisesta suomelaisesta kodista löytyy Fiskarsia. Ainakin meillä ajellaan Busterin veneellä ja leikellään oransseilla saksilla. Fiskarsin oransseja saksia on myyty yli miljardi kappaletta. Muistan kuulleeni hauskan tarinan, jonka mukaan saksista piti tulla mustia, mutta oranssia väriä oli sattumalta koneissa valmiina koekappaleita tehtäessä. 
Arabian tehdas on toiminut  täällä jo vuodesta 1873. Vuonna 2010 Fiskars perusti Arabiakeskuksen uusittuun tilaan Arabianrannan tehdaskeskukseen Fiskars Campuksen ja kokosi kaikki Helsingin suurimmat yksiköt samoihin tiloihin.  Arabian ja Iittalan tehtaiden luokse muutti myös Fiskarsin pääkonttori ja puutarhaliiketoiminta.
Tällä hetkellä rakennus on fantastinen yhdistelmä vanhaa ja uutta ja valonkulku korkeissa tiloissa on poikkeuksellisen kaunis. Järjestin rakennuksessa pari vuotta sitten kuvauksia mallien kanssa ja selkeitä ja kauniita taustoja löytyi helposti. Nyt kävin ensimmäisetä kertaa täällä Fiskarsin omissa tiloissa sisällä. Myös henkilökunnan tilat edustavat tietysti laadukasta designia ja tarjoavat monenlaisia tunnelmia. 
Sisäpihan näyttelytila on valtava, poikkeuksellisen korkea ja tyylikäs showroom. Siellä on esillä lukuisisa kokoonpanoja  kauniita kalusteita, kattauksia, astioita ja pienesineitä.

Suosittelen käyntiä tilassa tai vaikka ulkomaalaisten vieraiden viemistä sinne, hieman erilaiseen nähtävyyskohteeseen. Se on upea käyntikohde, jonka jokainen esine, tilan yksityiskohta ja kokonaisuus on harkittu ja tärkeä osa elämystä ja tunnelmaa. Arabiakeskuksessa on myös mm. Iittalan ja Arabian tehtaanyymälät sekä kahvila, ravintola ja Pentikin lippulaivamyymälä. Kaikki on sisätiloissa ja autolla pääsee alakerran parkkihalliin tai bussilla ihan viereen eli hyvä paikka viettää aikaa huonommallakin säällä.