Food: Juustot 16.11.2013

VHH Riitan Herkun Pippuri Gouda sulaa suuhun

Teksti: inspirations

Olen oikea juustohiiri. Mies väittikin juuri, että syön kilon juustoa päivässä. Se oli kyllä aika pahasti liioiteltu väite. Mutta totta on, että jos tulen nälkäisenä kotiin, menen ensimmäisenä jääkaapille ja mutustelen muutaman juustopalan. Ja mikä olisikaan ihanampaa illalla väsyneenä, kuin löhöillä sohvalla lueskelamassa lehtiä tai katsomassa leffaa ja nauttia lasi punaviinia, täyteläistä juustoa, pähkinöitä ja hedelmää. Nautin mielelläni juustoja glöginkin kanssa.

Riitan Herkun juustot ovat tämän syksyn ehdottomia juustosuosikkejani. Niissä ei oikein voi epäonnistua. Minkä tahansa valitseekin, on se varmasti hyvää. Ensimmäisen kerran tutustuin Riitan Herkun juustoihin, kun istuttiin iltaa naapurin terassilla keväällä ja maisteltiin Pippuri Goudaa. Sitä ostin nytkin. Se sulaa suuhun ihan sellaisenaankin, mutta sopivat lisukkeet ovat erilaiset pähkinät ja muutama raikas viinitypäle. Seuraavat kuukaudet ovat minusta parhaita juuri tämän tyyppisten juustojen herkuttelulle.

Vähähiilarinen  juustoannos, alle 20 g hh (annos)

Reilusti juustoa, kaikki juustot ovat vhh
pähkinöitä ja manteleita
kohtuullisesti tuoretta hedelmää, esim. pieni terttu viinirypäleitä tai 1 omena