Käsityöt ja taide

Tervetuloa joulukuu!

2.12.2013 Teksti: inspirations
Marraskuu hujahti tänä vuonna nopeasti ohi. Eilisen, joulukuun ensimmäisen päivän fiiliksiä. Vuodenajat tuovat mukanaan ihanan erilaisia tunnelmia, joihin kannattaa heittäytyä. Turha taistella hämäryyttä vastaan, vaan mielluumin yrittää nauttia siitä ja vuoden pimeimmistä viikoista.

Viikonlopun suurta luksusta olivat taas pienet asiat, kynttilät ja takkatuli, lämmin glögi ja päiväunet. Joulun ajan lempijuomani on ihanan mausteinen ja tuoksuva Valion sokeroimaton glögi, joka on taas voime vuoden tauon jälkeen ilokseni ilmestynyt kauppoihin, kylmähyllyille maitotölkkien viereen. Ostin sitä alunperin pienen hiilaripitoisuuden takia, mutta moni vieras on kehunut sitä parhaaksi maistamakseen glöksi muutenkin.

Nautin viimeiseen asti siitä, että meri on vielä auki. En muista yhtäkään marraskuuta, joka olisi tarjonnut yhtä monta aurinkoista päivää ja kaunista auringonlaskua. Yritän rauhoittaa mahdollisimman usein pienen hetken merenrannassa kävelylle joko aamupäivällä kirkkaasta auringosta nauttien tai iltapäivällä auringonlaskusta tunnelmoiden.

Illan hetkinä sohvaan käpertymisen lisäksi juuri sopivan energistä puuhaa on työstää pörröistä neuletta suurilla puikoilla ja ihailla pikkulamppuja yön hämärtyessä. Tämä pitkä neuletakki on ollut aika kauan työn alla, mutta ehkä tsemppaan sen valmiiksi jouluksi. 

Tunnelmallista joulukuuta!