Food: Pähkinät / siemenet

VHH herkkuannos pikku vaivalla

11.12.2013 Teksti: inspirations
Rakastan ruoka-asetelmia, jotka koostuvat herkullisista ja erilaisista mauista. Usein puhutaan lämpimän ruuan tärkeydestä ja ruuanlaitto tarkoittaa yleensä sitä, että raaka-aineet sekoitetaan ja kypsennetään yhdessä. Jos ajattelen sekoittavani tämän annoksen aineet keskenään, olisi lopputulos kaikkea muuta kuin herkullinen tai kaunis. Erikseen aseteltuna kuitenkin jokainen maku on puhdas ja hyvä ja ruokailu todellinen esteettinen ja gulinaristinen nautinto. Annos on myös moipuolinen ja terveellinen. Eikä valmistukseenkaan mene kuin se pieni hetki, kun valitsemansa aineet asettelee kauniisti suurelle lautaselle.
Tärkeää on juurikin tarpeeksi iso ja laakea astia. Välillä hyvä salaattipuffa tai runsas noutopöytä pilataan sillä, että monta erilaista makua, ainetta ja yhdistelmää pitää koota keoksi sekaisin liian kapeaan ja korkeaan astiaan. 

Tämän tyyppinen annos on jo pitkään kuulunut ehdottomasti suosikkeihini. Se sopii lounaaksi, päivälliseksi  tai runsaaksi iltapalaksi ja makuja ja värejä voi valita ihan sen hetkisen fiiliksen, nälkätilanteen ja jääkaapin sisällön mukaan. Juomaksi lasi sitruunavettä tai punaviiniä. Myös vieraille voi koota  raaka-aineista noutopöydän, josta jokainen poimii omat suosikkinsa. Annos on kuitenkin joka kerta erilainen. 
Tämän annoksen kokosin tyttärelle iltapalaksi treenien jälkeen ja se sai tyytyväisen vastaanoton ja isot kiitokset. Annos sisältää paljon palautumiseen tärkeitä rasvoja, proteiineja, öljyjä ja vitamiineja.

VHH ruoka-asetelma, alle 20 g hh (annos)
esimerkiksi 

Suolattuja cashew-pähkinöitä

Brie-valkohomejuustoa
Paprikaa suikaleina
Avokadoa paloina
Kylmäsavustettua lohta pieninä siivuina
Ilmakuivattuja kinkkusuikaleita rypytettyinä ruusuikkeiksi

Yhtä hyvin mitkä tahansa juustot, pähkinät, vihannekset ja leikkeleet käyvät.