mind: Stressinhallinta

Hemmottelua ja nautintoja pimeyden keskelle

12.12.2013 Teksti: inspirations
Tänään on täydellinen päivä keskittyä hetkeksi hemmotteluajatuksiin. Ilma ei kovin paljoa ankeammaksi voisi muuttua ja töissä on paljon pakollisia rutiineja paahdettavana. Olin jättänyt mieleni perukoille hautumaan kysymyksen, mitä voisin antaa muutamalle läheiselle naiselle joululahjaksi. 
Aamulla sitten heräsin selkeän vastauksen kanssa. Useimmilla ystävilläni ja läheisilläni on aina hienoinen kiire päällä. Lapset, työt ja arkirutiinit pitävät siitä huolen. Tämän päivän kelikin muistuttaa joulun ajan pimeydestä. Mitä voisikaan olla ihanampi antaa kuin pieni hemmotteluhetki omaa aikaa sopivana ajankohtana?
Kaivelin kovalevyltäni nämä Kämp Day Span kuvani, jotka sopivat aika täydellisesti tähän teemaan. Pelkkä kuvien valitseminen ja kollaasien tekeminen sai hymyn huulilleni sekä lämpimien nautinnollisten öljyjen tuoksun ja vihreän ruusuketeen pehmeän maun mieleeni. Hassua, miten konkreettisesti tuoksutkin voit haistaa ja maut maistaa, kun niitä muistelee. Mikä myös merkitsee sitä, että pienestä ylellisestä hetkestä riittää nautintoa ja hymyä pitkäksi aikaa. 

Ajattelin siis hankkia joitain lahjakortteja aromaterapeuttiseen öljyhierontaan, joka sisältää myös valitun kasvohoidon. Muutama vuosi sitten tyttäreni kanssa Egyptin lomalla, kävimme vastaavissa hoidoissa viitenä perättäisenä pivänä. Sarjan vaikutus oli uskomattoman tehokas. Tietenkin joka päivä lomalla oli autuaallinen ja yöt nukuttiin hyvin, mutta hyvää oloa, energiaa ja rentoutta riitti konkreettisesti koko lopputalveksi ja kevääksi. 

Vastaavaa energialatausta en ollut koskaan aikaisemmin kokenut. Sen jälkeen olen ollut tosi innostunut aiheesta ja opiskellut itsekin tekemään mm. ayurvedisia öljyhierontoja ja intialaisia päähierontoja. Ei ihme, että monissa etnisissä kulttuureissa on pidetty säännöllisiä öljyhierontoja yhtenä terveyden ja hyvinvoinnin tärkeimpänä ylläpitäjänä. Kyse ei ole vain ihon hellimisestä ja hoitamisesta, vaan koko kropan ja mielen.

Lahjakorttien mukaan ajattelin sujauttaa vielä pienet pussit ihania teeruusukkeita. Ne avautuvat kauniisti kuumassa vedessä ja maku- ja tuoksuaromit ovat täyteläisiä. Nekin voisivat auttaa hemmottelukokemuksen jatkumisessa jälkeenpäin tai vain tarjota pieniä, kivoja hetkiä talven hämäriin iltoihin.
Usein hemmotteluhetki ainakin omalla kohdallani antaa myös pienen sysäyksen seuraavienkin päivien tai viikkojen itsestä huolehtimiseen. Sen jälkeen muistaa taas rentoutuisen, liikunnan, veden juonnin ja terveellisen ravinnon tärkeyden. Muistetaan huolehtia itsestämme myös kiireen ja pimeyden aikaan!