Käsityöt ja taide

Its tehtyjä DIY-neuleita lahjoiksi

13.12.2013 Teksti: inspirations

Eilisen postauksessa kerroin antavani lahjaksi joillekin hyville naisystävilleni hemmotelulahjoja.
Myös yksi mieluisimmista lahjoista minun mielestäni on itsetehdyt neuleet. Kutominen oli minulle pitkään vain muisto koulun käsityötunneilta. Olin jo unohtanut oikeastaan koko taidon, kunnes aktiivisesti neulova ystäväni alkoi antamaan meille lahjoiksi ihania DIY-vaatteita. Nyt niitä on kertynyt jo muhkea valikoima villasukkia, jotka sujahtavat aina jalkaan heti kotiin tultaessa, kaulaliinoja, kaulureita ja pipoja. Joka kerta pehmoinen lahja on yhtä mieluisa yllätys. Arvoa tietysti lisää tieto siitä, että se on lahjan antajan henkilökohtaisesti lämpimin ajatuksin juuri saajalle tekemä. 
Saimme tyttäreni kanssa samalta ystävältä lahjaksi myös tämän koko niskan lämmittävän ja alas vedettynä hartiatkin peittävän todella muhkea kaulurin. Sen lanka on Drops Polaris ja ohje on Dropsin sivuilla täällä. Ohjeessa on 15 pyöröpuikot, mutta tämä yksilö on tehty 12 puikoilla.  Lahjaa täydensi ihanasti vielä muutama sopivan sävyinen kynsilakka. 

Ihanien lahjojen lisäksi olen oppinut ja innostunut uudelleen vuosikymmenten jälkeen neulomisesta ja nyt kokoonnummekin lähes viikoittain muutaman hyvän ystävän kanssa neulomaan yhdessä. Mukaan saamme yleensä myös pari tytärtä. Ilta on alkanut tulla meille kaikille tärkeäksi tapahtumaksi arjen keskellä. On oikeastaan aika terapeuttista istua ilta teekupposen (tai perjantaisin kuplivien lasien), pikkupurtavan ja hyvien ystävien kesken. Samalla keskustellaan viikon jutut ja parannetaan maailmaa taas huomattavasti. Olen huomaamattani sijoittanut DIY-aiheiset postauksetkin tuonne vasemman reunan aihearkistoon hyvään oloon eli wellbeing: Luovuus ja DIY. Koska siitä itse tekemisessä minusta juuri on kyse.