Käsityöt ja taide

Paksut ja nopeat DIY-tumput ehtivät vielä jouluksi

14.12.2013 Teksti: inspirations

Kerroin eilen ystävieni herättelemästä uudesta innostuksestani neulomiseen, joka aina kasvaa ilmojen viilentyessä. Nykyään syksyyn ja talveen kuuluukin puikkojen napsuttelu. Välillä on kiva tehdä pienillä puikoilla istuvia sukkia tai ohuita tumppuja, mutta sitten kaipaan taas isoilla puikoilla ja paksulla langalla nopeasti valmistuvaa neuletyötä. 

Nämä liilat tumput kudoin Novitan Kelo-langalla ja Novitan ohjeella Neulotut lapaset virkatulla koristeella, täällä. Tosin jätin ohjeen silmujen määrästä muutaman pois, niin että käsiosaan tuli jokaiselle neljälle puikolle kuusi silmua. Mallista tuli mukavan istuva. Virkattu koriste jäi näistä lapasista pois ja ne pääsivätkin lennosta pojan käyttöön. Ovat kuulemma ihanan lämpimät ja pehmeät. 
Lankaa on vielä yksi kerä jäljellä ja taidan tehdä siitä reissutyönä yhden parin lisää. Sellainen on kätevä pitää käsilaukussa erilaisten odotushetkien ja matkaistumisten hyödyntämiseksi. Kelo-langan miellyttävä paksuus tulee langan monisäikeisyydestä. Sitä on nopea neuloa isoilla 8 sukkapuikoilla ja lapaset valmistuvat hetkessä. Jouluksi ehtisi hyvin vielä tehdä parin, vaikkei olisi aikaa paljoakaan käytössä. Sitä paitsi neulominen on niin rentouttavaa, että sopivina annoksina se onkin täydellistä vastapainoa joulukiireille.

Haasteita näin tummasta ja monisäikeisestä langasta tuli hämärällä ja telkkaria katsellessa ja samalla neuloessa, kun syvän liilaa lankaa oli hankala erottaa tummista koivupuikoista. Niiden terävät päät nappasivat välillä langan keskeltä ja säikeet levähtivät. Puikot sinänsä ovat miellyttävät käyttää ja kauniitkin. 

Kommentit (2)

Hei!
Kiva kun tykkäsit. Juu, lisää tulossa molempia 🙂

Ihania neulejuttuja, saako näitä lisää:) Kiitos myös hyvistä ruokavinkeistä kuvineen!

Hei!
Kiva kun tykkäsit. Juu, lisää tulossa molempia 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *