mind: Onni ja kiitollisuus

Hetki yksin kotona

15.12.2013 Teksti: inspirations
Olen täällä blogissakin korostanut joulukuun tennelmista nauttimista ja stressittömyyden vaalimista. Silti väkisinkin on välillä todellista hässäkkää ja aikamoista kuormitusta ja kiireisissä aikatauluissa ja to do-listoissa pysymistä. Tämä viikonloppukin on mennyt kuin siivillä. Ollaan nähty Keski-Euroopassa asuvia sukulaisia, lähetetty joululahjoja eri suuntiin, hoidettu työtehtäviäkin. Ajattelin käydä vielä illalla vähän kaupoilla poimimassa muutamia etukäteen mietittyjä juttuja. Sunnuntai-iltaisin ei ole enää kaupoissakaan ruuhaa edes näin lähellä joulua.  Ennen sitä päätin kuitenkin ottaa taas pienen hetken itselleni ja pysähtyä nauttimaan hämärtyvästa iltapäivästä ja joulun valoista.

Koiruus osaa nauttia ja ottaa rennosti. Meillä ihmisilläkin olisi eläimistä paljon opittavaa. Jaksan aina ihmetellä ja arvostaa sitä, miten positiinen ja innostunut koiruutemme on aina meidät kohdatessaan. Jokainen kanssakäyminen on täynnä ihailua ja rakkautua, hyvää mieltä ja mutkattomuutta. Pienet, jokapäiväiset ja yksinkertaiset asiat tuovat aina hyvän mielen ja innostuksen pintaan. Asioista ei tarvitse tehdä vaikeita eikä monimutkaisia. Kaikki on hyvin juuri nyt ja tässä.

Nautin siitä kun sytytän eri huoneisiin jouluvaloja ja kynttilöitä vaikka olen yksin kotona. Laitan tunnelmallisen musiikin soimaan  ja  mukavat ja mutkattaomat kotivaatteet päälle ja tetysti pehmeät villasukat jalkoihin. Sitten vain hiippailen eri huoneissa katselemassa ikkunasta leijailevia pieniä lumihiutaleita ja hämärtyvää maisemaa, murtamassa ja mutustelemassa pähkinöitä ja sipaisemassa joulkukoristeita ja -kukkia. 
Yritin vangita hetken kuviksi. Blogiin näitä pieniä tunnelmia ja ohi meneviä hetkiä tallentaessa niistä saa jotenkin paremmin kiinni. Niitä miettii hetken enemmän itsekin ja niihin on taas kiva palata jälkeenpäin. Nyt istahdan kuitenkin sohvalle ihailemaan koiruuden levollisia päiväunia, siemailemaan kupposen glögiä ja neulomaan pehmeään villatakkiini muutaman uuden silmurivin ennen illan kaupoissa pyrähtämistä. Nautinnollista sunnuntai-iltaa ja joulun odotusta!