Käsityöt ja taide

DIY-neuleita ja ylipolven villasukkia

17.12.2013 Teksti: inspirations

Lukijapalautteen innostamana laitan vielä näin pian edellisen DIY-neulepostauksen perään uuden pikku postauksen. Viimeksi esittelin todella nopeasti valmistuvat pehmeät käsineet täällä.
Tässä niiden vastapainoksi ohuesta Novitan Nalle-langasta tumput ja pitkävartiset villaukat. Välillä on kiva näprätä pienillä sukkapuikoilla, vaikka eteneminen onkin hitaampaa. Näiden peruslapasten ohje löytyy Novitan sivuilta täältä. Jos on kapeakätinen ja haluaa hyvin istuvan mallin, voi ohjeesta jättää muutaman silmun pois. Suosittelen tätä ohjetta ohuehkolle ja hyvin istuvalle, mutta lämpimälle tumpulle. Ajattelin vielä somistaa nämä yksilöt kiinnittämällä pitsireunan tuohon resorin alkuun.
Rakastan pitkävartisia sukkia ja mielellään ohuesta langasta. Näidenkin varret ylettyvät pitkävartisten saappaiden yli suoriksi vedettyinä – ja mahtuvat hyvin tiukkavartisiinkin saappaisiin. Sukkien pitkät valkoiset varret neuloin Novitan Nalle Aloevera-langalla. Harmaa osuus on tuota samaa tumpuissa käyttämääni, riittoisaa, harmaata Nallea. Varren lanka sisältää nimensä mukaisesti aloeveraa sekä jojobaöljyä. Aloevera-langat ovat miellyttäviä käsille kudottaessa ja hellivät ihanasti paljastakin jalkaa. Ihania tyylinäytteitä syksyn ja talven ylioplvensukista Atlantic-Pacific blogista