people: Perhe

Converset ja Uggit ihanissa klassikkomateriaaleissa

19.12.2013 Teksti: inspirations
Joulu on pehmeiden pakettien ja ostosten aikaa. Vaalean- tai konjakinruskean nahan yhdistelmä ja luonnonvalkoinen karvavuori edustavat minulle romanttista talvipukeutumista ja kuuluvat mielikuvissa samaan osastoon hitaasti leijailevien lumihiutaleiden, rusettiluistelun ja valaistujen lumisten joulukuusten talvi-idylliosastoon 🙂 Karvavuorinen nahka on muodostunut klassikoksi ja oli kovin trendikäs viimeksi kasarivaatteissa. Muistan oman lampaannahkatakkini, joka oli muhkea, lämmin ja myös todella painava. Pehmeät ja pörheät vaatteet ja etenkin asusteet ovat edelleen suosikkejani syksyisin ja talvisin.
Meille tällä viikolla hankitussa parissa jo klassikoksi muodostuneessa tuotteessa tämä klassinen materiaalipari yhdistyy täydellisesti. Poika sai jo jalkaansa oikeastaan vasta joululahjaksi tarkoitetut talviset Converset. Vaaleanruskea pehmeä nahkapinta, korkeat reunat ja  pehmät teddy-vuoret tekevät klassikkotennareista täydelliset talvikengät ja yhteensopivat ja yhdistettävät melkein mihin tahansa asuun.

Käsiäni aamuisessa kylmässä autonratissa hellin uusilla Uggin lampaannahkasormikkailla. Uggeja ei ehkä sittenkään voi ihan vielä kutsua klassikoiksi, vai voiko? Vai miten sitten klassikko määritellään? Klassikko on ”virallisen” määritelmän mukaan arvostettu tai esimerkillinen teos miltä tahansa taiteen tai tieteen alalta. Koska klassikoksi ei nousta ihan helposti, menee siihen yleensä vuosikymmeniä. Toisaalta taas pitkää ajan kulumista ei aina tarvita. Klassikoissa tiivistyy jotain olennaista kulttuurista ja se kantaa mukanaan asenteita, arvostuksia ja katsomuksellisia periaatteita. Ihmiset käyttävät usein puheissaan lainauksia tai nimityksiä klassikoista. 
Nykyisellä brändien rakentamisella voidaan tietenkin luoda klassikoita, mutta aina siihen tarvitaan suuri joukko tuotetta ostavia ja siitä pitäviä ihmisiä. Minusta Uggit vastaavat tuon klassikkomääritelmän aika moneen kohtaan: mielikuva alkuperäisistä Uggeista australialaisen surffaajan jaloissa hiekkarannalla ja sadat Helsingin katuvilinässä tepastelevat Uggit, korkea laatumielikuva sekä brändin taipuminen moniin uusiin tuotteisiin; niin kuin nämä uudet käsineeni, pipot ja muut asusteet, laaja kenkämallisto jokaiseen sesonkiin yms. Kyllä nämä asiat ovat ehdottomasti tunnisteita klassikosta, joka varmaan paljastuu aika monesta joulupaketista ympäri joulua tänäkin vuonna.