people: Perhe

Jokaisena jouluaamuna yllätyskoriste

29.12.2013 Teksti: inspirations
Joulu on satumaista aikaa kaiken ikäisille. Pitkän pimeän puurtamisen jäleen sytytetään kynttilät, koristellaan kodit, herkutellaan ja vietetään aikaa yhdessä. Tuodaan kuusi sisään ja anntaan ja saadaan lahjoja. Kuusen koristeet on hauska kaivaa esille joka vuosi. Aina koristelaatikosta löytyy joitain tuttuja ja unohduksiin jääneitä aarteita. Tänä vuonna järjestin koristeet pieniin pusseihin, joista on helppo valita, mitkä kuuseen laitetaan. Tytär toimi päädesignerina. Kuusesta ei haluttu liian täyttä sillisalaattia, vaan käyttöön otettiin aika maltillisesti koristeita. Tämä hopeinen takka on saatu Englannista ja se pääsi taas paraatipaikalleen. 
Joka jouluaattoaamu annan pojalle ja tyttärelle yhdet joulukoristeet. Kun he muttavat pois kotoa, lähtee mukaan laatikollinen koko elämän ajan kerättyjä koristeita. Usein koristeilla on jokin tarina, joka liittyy seuraavaan vuoteen. Tyttärellä on tulossa riparivuosi, jota symboloi tänä aattoaamuna pieni valkoinen kirkkokoriste.
Viime vuonna poika sai tämän vihreän auton symboloimaan tänä vuonna ajettua ajokorttia ja vihreää oikeaa autoa. 
Tänä vuonna poika sai hauskan Harley Davidsonia ajelevan ukkelin, päässään aurinkolasit ja kyydissä palmu ehkäpä kertomaan tulevan vuoden lämmittelypäivistä…

Eniten kuuseen ripustettiin tänä vuonna antiikkisia lasipalloja…
… sekä puna-kultaisia perinteisiä kangaspalloja. 

Kun lapset olivat pieniä, kerääntyi koristeiksi erilaisia Disneyn satuhahmoja.

Niitä kerättiin matkoilta muulloinkin kuin jouluna ja saatiin lahjoiksi varsinkin amerikkalaisilta ystäviltä. 

Joka vuosi myös joku kaunis pakettikoriste päätyy kuuseen, viimeksi tämä kaunis Amour-sydän… Onneksi kuusesta saadaan nauttia vielä monta päivää. Tunnelmallista jouluviikon jatkoa!

Kommentit (2)

Hei Kotiäiti ja kiitos kivasta kommentistasi! Tulin siitä itse todella hyvälle mielelle.

Ihana blogi! Todella mahtava ja liikuttava perinne, kun lapset saavat omat koristeet joka joulu…Sinulla on niiiin kivoja ruokaideoitakin. Mielenkiinolla aina luen näitä postauksia, tulee hyvälle mielelle. T. Kotiäiti

Hei Kotiäiti ja kiitos kivasta kommentistasi! Tulin siitä itse todella hyvälle mielelle.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *