style: Lahjat ja tuliaiset

Mieluisimpia joululahjoja

30.12.2013 Teksti: inspirations
Ennen joulua tulee aina mietittyä, mitkä olisivat kaikkein mieleisimpiä ja sopivimpia lahjoja läheisimmille. Siksi ajattelin nyt hieman miettiä, minkälaisia lahjoja oli kaikkein kivointa saada taas tänä jouluna – ja ehkä voin itsekin ottaa tästä vinkkiä taas seuraavia lahjoja suunnittellessa. 
Itse saan aina erityisen paljon iloa kauniista paketeista. Tämän vuoden suosikeihin kuului kummipojalta saatu joulunpunainen paketti, jossa oli yksinkertaisella narulla kiinnitetty herkkä puulastusta tehty enkelikortti. Sisältökin oli mieleinen, Eva Solon lasinen neopreenilla päällystetty kaunis lasikarahvi kuumaan tai kylmään juomaan. 
Mieleisiä lahjoja olivat muutkin kauniit ja käytännölliset esineet keittiöön; keraamiset veitset, pähkinänsärkijät sekä kätevä omenan kuorija/viipaloija. Lahjan antajat olivat selvästi tietoisia siitä, että ruuanlaitto on meille mieleinen harrastus ja siitä, minkälaisia esineitä keittiössämme ei vielä ollut.

Pehmeät paketit ovat myös aina mieleisiä. Oli ihanaa saada hyvältä ystävältä itse tehty kaulahuivi, jonka lanka sisälsi pieniä keinoturkispalleroita – kuin tehty minulle, pehmeiden talvivaatteiden rakastajalle. Jos vain aikaa ja innostusta on ensi syksynä, aion neuloa itse myös joitain DIY-juttuja läheisille. Mieskin oli valinnut täydellisesti minulle mieluisan neuleen – se oli hieno suoritus 😉

Belgiasta saatu luksussuklaarasia avataan ehkäpä uutena vuotena. Arvostan paljon ruoka- ja herkkulahjoja. Vaikka yleensä välttelen makeita herkkuja, jouluna uusi kirja ja herkuttelu kuuluu ehdottomasti juhlapäivien kuusenkynttilöiden valaisemiin iltoihin. Ystäväperheiden lahjakasseista tuli myös ihania maustettuja oliiviöljyjä sekä oliiviöljykakkusia, pähkinöitä ja jouluisia kuivattuja hedelmiä.

Pidän erityisesti myös pienistä paketeista. Sain taas uusia pieniä hopeisia onnen amuletteja viime vuonna lahjaksi saamiini Thomas Schabon ranne- ja kaulakoruihin. Niitä on hauska yhdistellä ja muutella tilanteiden ja fiilisten mukaan. Olen saanut usein varsinkin mieheni äidiltä myös suvussa kulkeneita perintökoruja ja muita vanhoja esineitä, joita arvostan suuresti. Tänä vuonna saimme kauniit kristalliastiat sekä tyttärelle vanhat hopeiset servettitelineet, joiden kuvat julkaisin jo aikaisemmin postauksessa, jossa kerroin enemmän jouluperinteistämme täällä. Myös erilaiset kierrätettävät käyttöesineet ja esim. antajalle mieleiset kierrätyskirjat ovat aina hyviä lahjoja.
Totuushan on, että kaikki lahjat ovat mieleisiä, tärkeintä todellakin on kaunis ajatus ja muistaminen. On kuitenkin kiva antaa jotain juuri lahjan saajalle mieluista ja sopivaa ja ainakin tässä mainitsemat lahjat ovat minusta olleet todella mielusia ja kivoja ideoita.